12.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Repassem els principals titulars d'este dimecres, 6 de juny, passat per aigua, a la Comunitat Valenciana. Unes pluges i tempestes que han agranat pràcticament tota la Comunitat. A Xàbia, per exemple, han caigut 58 litres en una hora: entre octubre i maig, van ser 62. En 'Les notícies de la nit' hem repassat els indicadors i també les incidències que ha deixat l'aigua arreu del territori. 

La jornada deixa un titular econòmic, el de l'ERO més gran que ha viscut Ford Almussafes. La companyia preveu acomiadar 1.622 persones: 626 baixes incentivades amb caràcter definitiu i 996 acomiadaments objectius amb preferència de recontractació el 2027, quan arribe el nou model multienergia. 

I de la política, les Corts citen quaranta alts càrrecs del govern del Botànic, entre ells exconsellers i secretaris autonòmics, en la comissió d'investigació sobre el sector públic instrumental. El PP i Vox mantenen que hi va haver irregularitats en 51 dels 53 ens públics valencians, mentre que l'oposició qualifica la comissió de circ i demana ampliar el període d'investigació a l'època dels governs populars. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats