13.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Coneguda ja la magnitud de l'ERO a Ford, que afectarà 1.622 treballadors i treballadores, la Generalitat i els agents econòmics reclamen solucions per a la plantilla. Solucions que podrien passar pel mecanisme RED, un sistema que s'aplica a tot un sector i que permet suspendre temporalment contractes de treball i que les persones afectades puguen rebre subsidi i formació. 

A més, hem parlat novament de finançament autonòmic. I és que este dijous, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha parlat d'un "model singular per a Catalunya". Esta qüestió ha planat sobre la sessió de control a les Corts i els síndics han dit la seua.  

També ens hem fet ressò de la llibertat provisional per al presumpte pederasta de 69 anys que es va entregar a Llíria. El jutge ha pres esta decisió perquè considera que no hi ha risc de fuga. L'home va confessar que feia dècades que agredia sexualment menors del seu entorn. 

I sobre el nou lideratge a Sumar, hem explicat que quatre membres de l'executiva dirigiran, de manera col·legiada, el partit fins a la successió de Yolanda Díaz. Són Txema Guijarro, Elizabeth Duval, Lara Hernández i Rosa Martínez. 

De la cultura, hem estat en directe a València, on la banda mexicana Maná aterra dins de la nova gira mundial. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats