05.07.2023 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'actualitat política, que avança cap a les eleccions generals del 23J encara amb la mirada posada en les últimes eleccions autonòmiques i municipals del 28M. Hui s'ha constituït la Diputació de Castelló, amb la primera presidenta en la història de la corporació provincial. Serà Marta Barrachina, del PP. A Alacant el PP encara no ha nomenat formalment qui serà el candidat, però tot apunta cap a l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, com a president de la Diputació. I a València, totes les mirades estan posades en Ens Uneix. El partit de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, té la clau de la Diputació de València.  

Aquesta vesprada el PSPV-PSOE ha reunit la seua executiva i ha nomenat Rebeca Torró nova síndica. Demà es constituirà el grup parlamentari a les Corts, amb Arcadi España i Josefina Bueno com a síndiques adjuntes. Ximo Puig serà el president del grup. Ha destacat que en el discurs d'investidura marcaran un perfil rigorós però intransigent amb la intransigència. Les línies roges seran la defensa dels drets fonamentals. El relleu de poder en la Generalitat avança poc a poc. A falta de concretar el calendari de la investidura, la presidenta de les Corts, Llanos Massó, rebrà demà el futur cap del Consell, Carlos Mazón. 

També hem anat en directe a l'incendi industrial aquesta vesprada a Riba-roja de Túria en una empresa d'alimentació. S'ha declarat cap a les 7 de la vesprada en una nau aïllada dins del recinte logístic. La plantilla ha eixit de la fàbrica i no hi ha cap dany personal. 

I en economia, l'agricultura ecològica està present ja en el 92% dels municipis de la Comunitat Valenciana. Som la quarta autonomia en superfície cultivada amb aquest tipus de conreu, que no utilitza químics. En una dècada la producció ha augmentat un 130%.

També hem informat que es prorroga fins a final d'any la gratuïtat del transport públic per als menors de trenta anys. El Consell també mantindrà el descompte del 50% per a tots els usuaris en els transports de la Generalitat.

I en Cultura, les llibreries Ali i Truc d’Elx i Tirant lo Blanch Online de València són premiades per la trajectòria i la innovació. El Consell també reconeix la tasca de les editorials Barlin Project, Kalosini, Andana i Litera Libros com a millors edicions d'obres. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats