‘Valencians al món’ visita Filadèlfia, una ciutat de cine

Seguirem els passos de Sylvester Stallone, Tom Hanks i Will Smith en una ciutat que ha sigut plató de rodatges en nombroses ocasions.

El programa d’aquest dimecres inclou, com a sorpresa, la petició de matrimoni d’un dels valencians residents a la seua parella

El reporter Enrique Tena amb Pablo, Lara i Sergio
El reporter Enrique Tena amb Pablo, Lara i Sergio / À Punt
17 de gener 2023 - 13:07

Aquest dimecres 18 de gener, a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món viatja a Filadèlfia, una ciutat vibrant amb una vasta herència dels Estats Units, de la qual està ben orgullosa.

De fet, els seus carrers han sigut plató de pel·lícules inoblidables de cine com ara Rocky de Sylvester Stallone o Philadelphia amb Tom Hanks i Denzel Washington, a més de la sèrie de televisió el Príncep de Bel Air amb Will Smith.

Acompanyats pels nostres valencians i valencianes, descobrirem Filadèlfia, la sisena ciutat més gran del país. Seguirem els passos de Rocky Balboa, visitarem els acollidors barris de cases adossades de la ciutat, que s'entremesclen amb parcs, places i espais a l'aire lliure a la vora dels rius Delaware i Schuylkill, com deia la cançó Streets of Philadelphia de Bruce Springsteen, en la guardonada pel·lícula del mateix nom.

Primer, estarem amb Alfredo Perales, natural de València capital. Alfredo, que viu a Filadèlfia des de fa deu anys, es dedica a la investigació de tractaments contra el càncer. Amb ell, visitarem l'Ajuntament de la ciutat, incloent-hi l'estàtua de William Penn. Ens farem una fotografia a la famosa escultura LOVE a la ciutat de l'amor fraternal. Visitarem la família d'Alfredo al Curtis Institute of Music, un dels conservatoris més importants dels Estats Units, i acabarem fent un passeig per Rittenhouse Square.

Enrique Tena i Daniel Fernández
Enrique Tena i Daniel Fernández / À Punt

Més tard, coneixerem Daniel Fernández, de València capital, que resideix a Filadèlfia des de fa tan sols quatre mesos, gràcies a una beca de postgrau de la Fundació La Caixa. Amb ell, menjarem un hot-dog típic en un mercat tradicional italià. Per acabar, anirem al campus de la Universitat de Pennsilvània, on ens acomiadarem de Daniel per a reunir-nos amb un altre Dani.

Dani Gaviña també és de València i fa tres mesos que investiga a Filadèlfia. Amb ell descobrirem les vistes al riu Schuylkill, soparem menjar nord-americà i coneixerem la nit de la ciutat.

A 30 minuts de Filadèlfia, en una granja, ens trobarem amb Elisa Collado. Ella és natural de l'Eliana (Camp de Túria) i viu a Filadèlfia des de fa una dècada. Li donarem una emocionant sorpresa de part de la seua millor amiga i, finalment, anirem a conéixer l'ambient que hi ha a l'exterior de l'estadi de futbol americà.

A Elfreth's Alley ens reunirem amb Toni Martínez, del Villar (Serrans). Viu des de fa huit anys a Filadèlfia. Guiats per ell, veurem la Campana de la Llibertat, que va servir per a proclamar la llibertat respecte del Regne Unit, i ens mostrarà la facultat d'arquitectura on treballa.

Lara Vercher és de Benifairó de la Valldigna (la Safor)
Lara Vercher és de Benifairó de la Valldigna (la Safor) / À Punt

Després, ens reunirem amb Lara Vercher a l’escola on treballa. Lara és de Benifairó de la Valldigna (Safor) i viu a Filadèlfia des de fa huit anys. Anirem a la pista de bàsquet on es va gravar la sèrie El príncep de Bel Air amb Will Smith i també al Museu d'Art on es va gravar la famosa escena de Rocky pujant les escales. El programa acabarà de la millor manera possible: La seua parella li demanarà matrimoni en directe, davant les càmeres de Valencians al món. Una petició, sense dubte, de cine.

Valencians al món, produït per la Cometa TV i Estrela Audiovisual, s'emet cada dimecres a les 22:00 hores en À Punt.

També et pot interessar

stats