Glaceres i guèisers d’Islàndia en ‘Valencians al món’

El programa més aventurer d’À Punt visita el patrimoni natural de la segona illa més gran d’Europa

Isa i David ens ensenyaran els racons del país nòrdic
Isa i David ens ensenyaran els racons del país nòrdic / Departament de Comunicació
07 de desembre 2021 - 13:09

Aquest dimecres 8 de desembre a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’Islàndia. La reportera María José Berbegall visita un país amb un dels parlaments més antics del món i ens descobreix la seua espectacular naturalesa.

Entre els valencians i valencianes que viuen al país nòrdic coneixerem Rafa, d’Alcoi, que va anar a Islàndia per a jugar a futbol amateur un estiu fa ja set anys. Però va canviar el sol i la dieta mediterrània per aventures vora el pol nord. Amb aquest treballador del sector de la logística veurem un magatzem de peix, principal activitat econòmica del país, un museu dedicat a la pesca tradicional i una granja d’ovelles.

També coneixerem Isa i David, d’Elx (Baix Vinalopó), que fa quatre anys que viuen a la capital islandesa. Amb aquesta parella de treballadors de cuina industrial descobrirem com és el caràcter dels islandesos i visitarem els indrets més famosos de la capital, com el Parlament o l’església luterana de Hallgrímur. A més tastarem un dels plats més tradicionals: el cap d’ovella al forn.

Amb el guiatge d’África, d’Asp (Vinalopó Mitjà), que farà dos anys que viu a Islàndia, visitarem el parc nacional de Vatnajökull, el més gran d’Europa, amb una gran varietat de paisatges i sobretot famós per la seua enorme glacera. Amb aquesta mestra ens banyarem a la piscina més antiga del país, d’aigua termal i situada entre volcans.

I, per últim, Patricia, d’Elx (Baix Vinalopó), que necessitava eixir de la seua zona de confort, aprendre anglés i viure envoltada de natura. Així que va decidir anar a Islàndia fa quatre anys, on va trobar l’amor. Amb ella veurem una de les rutes més famoses del país, el Cercle Daurat. Descobrirem els guèisers i nadarem a la falla que separa la placa d’Euràsia i d’Amèrica.

També et pot interessar

stats