Comença el rodatge de Sicília sense morts participada per À Punt

L’èxit literari de Guillem Frontera, ara convertit en sèrie de ficció, és una sèrie d’IB3 en què també col·labora TV3 i Filmin

L’èxit literari de Guillem Frontera, ara convertit en sèrie de ficció, és una sèrie d’IB3 en què també col·labora TV3 i Filmin
L’èxit literari de Guillem Frontera, ara convertit en sèrie de ficció, és una sèrie d’IB3 en què també col·labora TV3 i Filmin / Departament de Comunicació
06 d'octubre 2021 - 13:28

Aquesta setmana ha començat el rodatge de la nova sèrie de ficció Sicília sense morts, una adaptació del llibre homònim escrit per Guillem Frontera i publicat l’any 2015 amb un gran èxit de vendes i de crítica.

Aquesta producció de huit episodis compta amb la participació d’À Punt, TV3 i Filmin i es durà a terme per Nova Produccions sota la direcció de Lluís Prieto i amb guió de Xavier Uriz i Toni Lluís Reyes.

Xavier Uriz, cocreador de sèries com Llàgrima de sang o L’Anell, va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Teatre l’any 2016, i Toni Lluís Reyes va treballar en la sèrie d'Amor de cans, també de Nova Produccions, basada en la novel·la homònima de Maria Antònia Oliver.

La sèrie està protagonitzada pels actors Fèlix Pons, Pep Tosar, Mar Fiol, Blai Llopis, Lluís Marquès, Xim Vidal, Alexandra Prokhorova, Ruth Llopis, Álvaro Báguena, Àngels Bassas, Anatoly, Salvador Oliva, Carles Lecha, Santi Pons, Lara Martorell, Xisco Segura i Pedro Vitory, entre molts altres actors i actrius que s’inclouen en el grup artístic de la sèrie.

Can Bordoy Grand House & Garden, ubicat al centre històric de Palma, i els tanatoris Bon Sosec i Son Valentí (de l’Empresa Funerària Municipal), entre altres llocs, serviran d’espais naturals on es durà a terme el rodatge de la sèrie. A més, a partir de divendres 8 d’octubre i durant cinc dies, la localització central serà al Consolat de Mar, on el despatx del president, la sala del Consell de Govern o la sala de rodes de premsa es convertiran en plató pel rodatge de Sicília sense morts.

Sicília sense morts és una sèrie d’intriga, que tracta un misteri a resoldre
Sicília sense morts és una sèrie d’intriga, que tracta un misteri a resoldre

Sinopsi

El president de les Illes Balears rep el cadàver d’una rata a sa casa. Aquest fet insòlit desencadena una investigació periodística que descobrirà els amagats mecanismes del poder, la venjança per una antiga ofensa i els desitjos, virtuts, defectes i misèries de tot un seguit de personatges. En les arques del govern ja no hi ha doblers; s’ha acabat el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos en forma d’aeroports, hipòdroms, carreteres, metros, càterings o empreses funeràries... Algú havia definit Mallorca com la Sicília sense morts, però fins quan? L’obra podria ser el laboratori del món, on la naturalesa humana prospera segons les regles elementals de l’espècie i on creix especialment la cobdícia, que en la seua versió evolucionada s’anomena… corrupció.

Sicília sense morts és una sèrie d’intriga, que tracta un misteri a resoldre amb components de suspens, investigació, amor, corrupció i venjança.

Guillem Frontera

La sèrie

Sicília sense morts és una adaptació del llibre homònim de Guillem Frontera. El llibre es va publicar l’any 2015 i fou un èxit de vendes i de crítica. Guillem Frontera va nàixer a Ariany (Mallorca) l’any 1945 i amb només 23 anys va guanyar el Premi Gabriel Maura de Novel·la amb l’obra Els carnissers, que el va catapultar en el panorama literari de les Illes Balears. També́ ha dut a terme tasques periodístiques per a premsa escrita, ràdio i televisió́. Ha rebut diversos premis, entre els quals s’ha de destacar el Premi 31 de Desembre de l’OCB, el Premi Joan Alcover de poesia i el Premi Crítica Serra d’Or.

La novel·la

Quan lliges el llibre, gràcies a la capacitat que té Frontera d’entrellaçar les diferents trames i històries, ja s’hi veu una sèrie de ficció. Els tempos, els diàlegs, les intrigues, els personatges, els espais, les trames, etc. ja semblen creats per ser ficcionats. El llibre fuig del discurs massa narratiu i descriptiu i va al moll de l’os.

També et pot interessar

stats