À Punt, més feminista que mai pel 8M

La programació s’ompli de dones per a celebrar la jornada per la igualtat efectiva

Connexions amb la manifestació, continguts amb nom de dona en el Bona vesprada i en el Terra viva, a més d’una pel·lícula i un documental al voltant de la sororitat

L’any 1914 va sorgir un grup de dones que lluitaren pels drets de la dona en una Espanya que les condemnava a la mediocritat.
L’any 1914 va sorgir un grup de dones que lluitaren pels drets de la dona en una Espanya que les condemnava a la mediocritat. / Departament de Comunicació
07 de març 2022 - 11:37

Demà, dia 8 de març, À Punt participa en la manifestació organitzada per la Coordinadora Feminista de València sota el lema “Les dones fem revolució feminista”, moment de demostrar que les persones que treballem cada dia en els mitjans públics valencians estem veritablement compromeses amb la igualtat efectiva entre dones i homes. La concentració de totes les treballadores i treballadors que vullguen donar suport a les reivindicacions feministes serà a les 18:30 h en l’escultura de Manolo Montoliu a les portes de la plaça de bous de València.

El programa Bona vesprada acudirà a la manifestació i mostrarà tot el que passe en directe, però també el plató del magazín que presenta Màxim Huerta amb Maria Fuster i Joan Espinosa s’omplirà de presència femenina i tindrà un caràcter festiu. La Banda Municipal de Llíria, amb la seua directora, tocarà en directe; hi haurà una exhibició de l’art de l’orfebreria amb una dissenyadora de peces úniques, es visitarà el taller d’una artista fallera i no faltarà el berenar preparat amb mestria per bunyoleres. Bona vesprada connectarà en directe amb quatre dones de Dénia amb càrrecs dins d’una comissió fallera.

L’espai Terra viva també ens acostarà les tasques de dones del sector primari, descobrirem el treball d’una florista premiada als Estats Units, el duel als fogons entre mare i fill, una ramadera de Villena, una regadora a Quartell, l’exposició d’una fotògrafa d’Alginet i com treballen les tasques a l’hort i en un mercat una parella de llauradors i unes venedores al mercat.

Una estrena per a fomentar la igualtat de gènere

À Punt ha previst una emissió especial de la pel·lícula La directora d’orquestra per a la nit del 8 de març, a partir de les 22 hores. Està basada en fets reals i conta la història d’Antonia Brico, una jove que somia convertir-se en directora d’orquestra.

La pel·lícula s’inclou dins els criteris orientatius per a atorgar-hi la categoria «Especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere» de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).

Una pel·lícula especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere
Una pel·lícula especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere

En acabar la pel·lícula, À Punt emetrà el documental Rol&Rol, una reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins, i com aquests models afecten la manera de pensar de la societat i la presa de decisions vitals i professionals de les dones, i també dels homes. Pot una representació menys estereotipada i més real influir positivament en la construcció d’una societat més igualitària?

Dijous de 10 a 23 hores s’estrena Las Sinsombrero, un documental dirigit per Tània Balló, Manuel Jiménez Núñez i Serrana Torres.

L’any 1914 va sorgir un grup de dones que lluitaren amb valentia, coratge, intel·ligència i determinació pels drets de la dona en una Espanya que les condemnava a la mediocritat. El seu llegat va permetre que pocs anys després, el 1927, les seues alumnes més avantatjades s’alliberaren de la cotilla intel·lectual i social que les constrenyia al seu paper de mares i esposes, i van participar sense complexos en la vida intel·lectual i cultural de l’Espanya dels anys 20 i 30.

També et pot interessar

stats