À Punt estrena el documental ‘Nous ponts, noves ruralitats’

El treball aborda el contacte entre llengües, ja que l’alumnat aragonés ha rebut una assignatura d’immersió voluntària en valencià.

À Punt estrena el documental ‘Nous ponts, noves ruralitats’
À Punt estrena el documental ‘Nous ponts, noves ruralitats’

El documental Nous ponts, noves ruralitats, realitzat per membres del grup d’investigació Desires de la Universitat Jaume I, format per Vicent A. Querol, Emma Gómez Nicolau i Xavier Ginés, s'emetrà dissabte 26 de setembre de 2020 a les 11:30 h. Nous ponts, noves ruralitats tracta sobre el batxillerat a Vilafranca i l'oportunitat educativa i social que això suposa per als joves de la zona.

El producte audiovisual, de trenta minuts de duració, narra el nou context educatiu i social dels joves de la primera promoció de batxillerat a l'IES Vilafranca. Joves no només del municipi, sinó també de localitats veïnes de la comarca del Maestrat de Terol, que, per primera vegada en generacions, no han hagut de desplaçar-se fora del seu municipi o recórrer grans distàncies per a cursar els seus estudis preuniversitaris.

El documental tracta sobre el batxillerat a Vilafranca i l’oportunitat educativa i social que això suposa per als joves de la zona. El producte audiovisual, fruit de la recerca, pretén mostrar i tractar d’entendre com canvia la vida dels joves en un territori quan disposen d’un nou servei, en aquest cas educatiu, de tal importància.

El treball aborda el contacte entre llengües, ja que l’alumnat aragonés ha rebut una assignatura d’immersió voluntària en valencià. Dins i fora de les aules, com també tracta de reflectir el documental, existeixen ja nous vincles que uneixen els i les joves amb un territori de relacions més ampli.

La visió del documental és en primera persona. És l’alumnat mateix qui conta les seues experiències i vivències. També s’ha comptat amb les aportacions del personal educatiu de l’IES Vilafranca, dels alcaldes de l’Anglesola i Cantavella, i de l’alcalde vilafranquí d’aleshores, Óscar Tena.

D’aquesta manera, els espectadors tindran l’oportunitat de conéixer quines són les inquietuds, les incerteses o la visió de futur dels joves amb aquesta nova etapa educativa.

L’edició del documental ha sigut a càrrec d’Impactant i la investigació i realització del documental té el suport de la Conselleria d’Educació.

També et pot interessar

stats