La Cremà posa punt final a les Fogueres més esperades

La festa gran d’Alacant diu adeu fins a l’any vinent, amb l’esperança de no haver de tornar a ajornar-se mai

Així s'ha viscut la nit de la Cremà de les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

Després de dos anys sense fogueres, aquest divendres a la nit la gran palmera de focs d’artifici disparada des del Benacantil ha tornat a donar el tret d’eixida a la Cremà a la ciutat d’Alacant.

La capital de l’Alacantí ha tornat a brillar davall de la llum de les flames en aquesta Cremà tan esperada, després que a les 12 la pirotècnia de Fontcalent Hermanos Sirvent ha disparat els 80 quilos de pólvora amb què s’ha format una palmera de 300 metres de radi. 

Com sempre, la foguera municipal ha sigut la primera que s'ha encés, i s'ha reduït a cendra aquest monument de l’artista Pedro Espadero, que esperava per a la Plantà des del 2020. Una llarga espera que finalment ha valgut la pena. 

La Cremà d’aquest monument, que portava per lema "Ars amandi", ha precedit l’encesa de la resta de fogueres de la capital de l’Alacantí, en una Cremà en la qual han participat 160 bombers.

En el ritual d'aquesta nit tampoc no ha faltat la banyà, en què els espectadors i espectadores de la Cremà es refresquen amb l'aigua de les mànegues dels bombers, que els banyen quan el foc de la foguera ja està controlat. Una tradició refrescant per a les càlides nits de juny.

Però Alacant no ha sigut l’únic municipi valencià que s’ha retrobat amb les fogueres després de la pandèmia. A Xàbia la segona jornada de cavalcada de carrosses ha donat pas a la Cremà i a l'última nit de revetles, mentre que a Guardamar del Segura també han dit adeu a les festes amb la Cremà i una revetla. Altres municipis que han posat el punt final a les Fogueres del 2022 són Benidorm i Torrevella.

També et pot interessar

stats