160 bombers vigilen els monuments de les Fogueres d’Alacant

Protegir els edificis dels voltants i repassar els elements de seguretat forma part de la rutina prèvia a la Cremà

Els bombers treballen per a garantir la seguretat en les Fogueres d'Alacant

Fins a 160 bombers treballen aquesta nit en la Cremà de les Fogueres de Sant Joan. Un total de 36 equips vetlaran perquè els 180 monuments cremen amb tota seguretat, dirigits per Carlos Pérez, cap de bombers, qui ha acompanyat À Punt en els últims passos de la revisió de les fogueres.

Un dels equips es troba a la plaça de l'Ajuntament i és l’encarregat d'apagar la cremà de la foguera oficial. El primer que revisen són les boques de reg, però també elements al voltant del monument que estiguen en perill, com les lones i envelats dels edificis del voltant. Una vegada que s'han repassat tots els elements de seguretat, l'equip estudia com atacar el foc. L'alçària i el volum del monument són alguns dels factors importants.

Altres companys revisen la foguera de La Ceràmica. La plaça és xicoteta i el volum del monument molt gran, qüestions que han de tindre clares per saber com es cremarà. Aquesta vesprada és el torn de col·locar les grans teles ignífugues en les façanes de més risc.

La monumental palmera llançada des del castell de Santa Bàrbera donarà el tir d'eixida a la Cremà, que començarà a la mitjanit. El primer monument a convertir-se en cendres serà la foguera l'oficial. A partir d'aquest moment cremaran les de Diputació-Renfe, Carolines Altes, Sèneca-Autobusos, Hernán Cortés i tots els monuments dels seus voltants.

Poc després, a la una i mitja, el foc consumirà Sagrada Família, Florida-Plaça La Vinya, Florida-Portatge i La Ceràmica i ja entre les dos i mitja i les tres el monument de polígon Sant Blai  serà l'últim de categoria especial que es reduirà a cendra.

També et pot interessar

stats