Els envelats fallers prenen els carrers de València

Encara que les instal·lacions ja estan muntant-se, no se'n podrà fer ús fins al dilluns

Els carrers de la ciutat de València comencen a emplenar-se d'envelats
Els carrers de la ciutat de València comencen a omplir-se d'envelats / À Punt NTC

Les comissions falleres ja han començat el muntatge dels envelats. La normativa vigent els permetia iniciar les tasques d'instal·lació a partir d'aquest divendres als solars i carrers per a vianants designats, tot i que en cap cas es podran utilitzar fins demà dilluns.

Aquestes estructures han d'estar muntades segons unes instruccions detallades que la Conselleria de Sanitat ha establit per a garantir les mesures de seguretat, i que els agents Covid de cada falla s'encarregaran de fer respectar.

Així, per a considerar els envelats com a instal·lacions exteriors hauran de muntar-se amb els laterals oberts, només amb el sostre. Si aquests tingueren més de dos laterals es considerarà un espai interior i, per tant, s'aplicarien les normes sanitàries per a aquest tipus d'estructura. Per a controlar-ne l'aforament, les comissions estan optant per afegir unes tanques al voltant d'aquestes instal·lcions metàl·liques.

En qualsevol cas, la mascareta és obligatòria tant en l'interior com a l'aire lliure, amb l'única excepció dels xiquets i xiquetes menors de sis anys. La distància de seguretat entre les taules haurà de ser d'1,5 metres en els envelats a l'aire lliure i de dos metres en els que es consideren d'interior. L'aforament haurà de ser d'un 50%.

També les demarcacions falleres estaran senyalitzades amb normes i recomanacions. A més, l'ús de les zones d'activitat es restringirà als fallers i falleres, i es reduiran les visites en la mesura que siga possible.

D'altra banda, aquelles comissions que amb data 31 de desembre de 2020 tenien un cens igual o superior a 400 persones van començar a muntar els envelats dissabte, sempre que la seua ubicació no afectara les línies de l'EMT.

El ban faller aprovat per l'Ajuntament també matisa que s'autoritzen els envelats que "s'instal·len en zones enjardinades, zones per a vianants i aparcaments" que no perjudiquen les línies d'autobusos ni tallen per complet la circulació viària.

També et pot interessar

stats