Les falles tornaran als carrers a partir del 15 d'agost i els envelats, a partir del 29

Els envelats hauran de tancar a la 1:30 hores, però la celebració de les festes estarà en tot moment supeditada a la situació sanitària del moment 

Imatge d'arxiu de les falles de 2020
Imatge d'arxiu del cap de la meditadora, una de les falles que es guarda a Fira València / À Punt NTC

La Mesa de Negociació del Ban Faller s’ha reunit aquesta vesprada per donar per conclòs l’annex que incorporarà al ban faller tota la normativa que regularà el dia a dia de les celebracions dels actes fallers de la primera setmana de setembre. Entre les novetats principals estan la supeditació de totes les autoritzacions i horaris a les restriccions que en cada moment vinguen determinades per la situació sanitària.

Tota la normativa que tradicionalment es recollia en el ban faller ara s’inclou en un annex que s’afegirà al ban i, malgrat que el text final no es publicarà fins que l'aprove la Junta de Govern Local, ja s’han fet públiques algunes novetats. Una és que les falles començaran a eixir de Fira València per tornar a les places i carrers des de la segona quinzena d’agost. També que els envelats es podran instal·lar a partir del dia 29 d’agost, però, en circumstàncies excepcionals, es podrà fer un o dos dies abans. 

Com que la celebració de la festa se supedita a les restriccions que determinen les autoritats sanitàries en cada moment i hi haurà una analogia entre les celebracions i les instal·lacions amb altres sectors com el de l’hostaleria, l’horari dels envelats no podrà excedir l’horari d’obertura de l’hostaleria i, en cap cas, la 1:30 hores. A més, no es permetran les orquestres ni les discomòbils. 

Altres normes es mantenen igual com altres anys, com són les restriccions d’accés al centre de la ciutat i a les grans vies. També l’exempció de pagar el servei d’estacionament regulat amb limitació horària, que se suspendrà en tot el terme municipal des de les 9:00 hores del 30 d’agost fins al dia 6 de setembre.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha assenyalat que cada pas que es faça cap a la celebració de les Falles al setembre ha d’anar acompanyat de la prudència i la crida màxima a la responsabilitat, i que la prioritat en tot moment serà la salut i seguretat de qui participe en la festa. Per això, totes les restriccions vigents en el moment de la celebració dels actes seran les que determinaran els límits per a cada acte programat.

També et pot interessar

stats