24 hores des de l’epicentre de les Falles en un minut

Una webcam d'Ibericam és testimoni del sarau faller que ompli la plaça de l’Ajuntament de València en el cap de setmana previ a la Cremà

24 hores a l'epicentre de les Falles en un minut / Ibericam

Els carrers de la ciutat de València bullen en el cap de setmana previ a un 19 de març. El clima estiuenc que ha acompanyat aquests dies unes Falles que tornen a la completa normalitat després de la pandèmia, ha tret als carrers milers de locals i visitants.

Una webcam instal·lada a la plaça de l’Ajuntament, epicentre de la festa, n’és testimoni. Aquest time-lapse recull, a penes en un minut, 24 hores d’un espai que es transforma per complet i on no cap ni una agulla quan s’acosta l’hora de la mascletà, i que es torna a buidar arribada la nit, quan la festa i la música recuperen el sarau faller.

Les imatges d'Ibericam també mostren els avanços dels treballs dels operaris en la plantà de la falla municipal, que enguany signa Marina Puche, la primera dona que dissenya el monument de l’Ajuntament, de la mà de l’artista faller Manolo García.

Des d’aquest divendres s'han celebrat vora 200 revetles, els concerts de Falles a l’Albereda, diversos espectacles pirotècnics i nombrosos dinars i actes populars als casals fallers. A més, els ninots han començat a prendre places i carrers i ha començat el muntatge de monuments més grans.

Tot indica que el cor central de Cardioversió valenciana, el monument municipal, continuarà bategant fort durant aquesta setmana gran de les Falles, en què la ciutat espera rècords històrics d’afluència de visitants, que tornaran a omplir com a formiguetes aquesta plaça.

També et pot interessar

stats