València preveu l'ocupació hotelera més alta dels últims cinc anys en el cap de setmana de Falles

Segons un sondeig elaborat per Visit Valencia, les xifres fins i tot superaran les dels tres anys anteriors a l'esclat de la pandèmia

Una multitut espera abans d'una mascletà, en una imatge d'arxiu
Una multitut espera abans d'una mascletà, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'ocupació hotelera prevista per a la setmana central de les festes falleres, del 13 al 19 de març, arribarà al 72,9%. Un percentatge que arribarà al 86,5% durant les nits del 17 i 18, una dada que suposa superar les xifres dels últims cinc anys.

De fet, segons les previsions, se superarà el balanç del 2022, que es va quedar en un 83%. Fins i tot estarà per damunt dels valors d'abans de la pandèmia: el 71% el 2019; el 86% el 2018, i el 79% el 2017. Pel que respecta a les dades d'ocupació de les nits del dilluns a dijous (del 13 al 16), han crescut respecte a la previsió inicial, que se situava en el 60,5%, i que ara ha augmentat fins al 65,6%.

Així ho ha anunciat aquest divendres la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, que ha donat a conéixer les dades del sondeig elaborat per Visit València. Gómez ha felicitat el sector hoteler per “la gran faena que du a terme dia a dia, perquè el nom de València s'associe a garantia de qualitat i siga una destinació turística de primera”.

També ha destacat l'esforç “de totes les persones que formen part del món de les Falles", que són patrimoni immaterial de la humanitat reconegut per la Unesco, segons han recordat des de fonts municipals.

Cal tindre en compte que el 20 de març és festiu a la Comunitat de Madrid, un fet que ha influït també en què per a la nit del 19 al 20 hi haja unes previsions que farien arribar a un percentatge d'ocupació superior al 74%.

Per zones, l'ocupació hotelera prevista es reparteix de forma similar per totes les àrees de la ciutat. Per exemple, l'ocupació de la nit del 18 de març és del 88% al centre de la ciutat, s'eleva fins al 91% en la zona de la platja i el port i arriba al 92% en la zona de Ciutat de les Arts i les Ciències i l'avinguda de França.

També et pot interessar

stats