Quant costa fer turisme a València durant les Falles?

Els preus dels allotjaments sempre pugen a causa de les Falles i a hores d’ara ja és complicat trobar habitacions disponibles

Dues turistes esmorzen en un bar de València durant les Falles / À Punt NTC

Vivim dies de bon oratge per a unes Falles que als valencians ens poden eixir pràcticament debades si volem. Però, quant li costa a un turista visitar la ciutat el cap de setmana de festes? Ara mateix ja és missió impossible trobar-hi allotjament a un preu assequible.

L’habitació doble d’hotel ja s'acosta als 800 euros per al cap de setmana de Falles. “Sens dubte, durant la setmana de festes, els preus estan al màxim”, assegura Alberto Gallosa, director de la patronal hotelera Hosbec València. “Estimem que amb la contractació d’última hora podríem arribar al 100% d’ocupació”. Alguns se n’aprofiten i ofereixen un llit en habitació compartida per 230 euros.

A aquests preus s'afigen els costums valencians: “Venen molts estrangers a esmorzar i a demanar plats típics”, explica Benjamín López, encarregat del bar Los Toneles, al centre de la ciutat. “Al final l’entrepà, la beguda i el café són només sis euros”, afig López.

A més de l’allotjament i el menjar, en el pressupost cal tindre en compte les excursions, i naturalment, els souvenirs. Per a no oblidar el cap de setmana faller, alguns turistes s’emporten articles tradicionals com el barret, el mocador i el masclet, que els costaran al voltant de huit euros tot plegat.

Finalment, cal tornar a casa amb un bitllet de tren que oscil·larà entre 100 i 200 euros. Són despeses que no fan tant de mal a la butxaca si es gaudeix de la festa fallera.

També et pot interessar

stats