CICLISME - VOLTA A LA CV

Valverde, baixa en la Volta

L'organització havia anunciat la setmana passada la presència del ciclista murcià, que acaba de córrer la Itzulia 2021

Movistar ha confirmat l'equip liderat per Enric Mas, però sense l'excampió del món.

Valverde no estarà en la Volta a la Comunitat Valenciana
Valverde no estarà en la Volta a la Comunitat Valenciana / @Movistar_Team
Daniel Hermosilla
12 d'abril 2021 - 18:40

Alejandro Valverde, l'excampió del món, no estarà finalment en la 72 edició de la Volta a la Comunitat Valenciana, en contra del que va anunciar la setmana passada el director de la prova, Ángel Casero, a Elx, lloc d'inici de la primera etapa. És una de les absències més destacada en una prova que s'ha vist molt perjudicada pel canvi de dates del calendari de la UCI (Unió Ciclista Internacional), després que la prova no es poguera celebrar el passat més de febrer a causa de les dolentes dades de la pandèmia en la Comunitat Valenciana. Tant és així, que només s'han preinscrit 4 equip World Tour, de la màxima categoria: Movistar, Groupama-FDJ, Cofidis i Lotto Soudal. Els esprinters Arnaud Démare i Caleb Ewan, les principals atraccions del pilot.

Enric Mas, principal favorit

L'equip Movistar ha confirmat ja l'equip que correrarà a la Comunitat, encapçalat per Enric Mas, un dels líders de l'equip. També està entre els huit elegits de l'equip telefònic el corredor de Vila-real i campió d'europa de pista, Sebastià Mora. Pel que fa a la resta de participació valenciana, estaran Joan Bou, del Fundació Euskadi, Iván Moreno, del Kern Pharma, i Felipe Orts, campió d'Espanya de ciclocross, i que des d'esta temporada corre també en ciclisme de carretera amb el Burgos-BH.

La Volta a la Comunitat Valenciana 2021 començarà dimecres, amb l'etapa Elx-Ondara (168,9 quilòmetres), la primera de les cinc de la prova en què destaca la contrarrellotge el penúltim dia de 14,3 quilòmetres a la Plana Baixa, entre les localitat de Xilxes i la Platja d'Almenara. L'última etapa, la tradicional d'arribada a València.

Els ciclistes recorreran de punta a punta la Comunitat passant per vora 80 poblacions. Els organitzadors, per a evitar problemes d'aglomeració i mantindre les mesures de prevenció, informaran només de les ciutats d'eixida i arribada. 

També et pot interessar

stats