Sergio García: "Intentaré competir al màxim nivell per a poder jugar la Ryder"

El golfista de Borriol ha confirmat que continuarà jugant en el circuit europeu tot i que va insinuar una possible renúncia en no sentir-se estimat

Sergio García lluitarà per entrar en la Ryder

Sergio García ha confirmat que continuarà en el circuit europeu per a tractar de classificar-se per a la pròxima Ryder Cup, que es disputarà l'any que ve a Itàlia. "Intentaré competir al màxim nivell possible per a poder jugar la Ryder", ha assegurat.

Fa a penes dues setmanes el golfista de Borriol va insinuar que abandonaria l'European Tour perquè no se sentia estimat després del seu fitxatge pel LIV Golf, el polèmic circuit saudita. Això suposava deixar de jugar els Majors, i també la Ryder Cup, una competició en què Sergio García és tot un referent: és el jugador que més punts ha aconseguit en la història d’aquest prestigiós torneig.

Però les paraules de Jon Rahm, actual número cinc del món i company del borriolenc en l'última Ryder, el van fer canviar de parer. "Ell ha dedicat la vida al circuit europeu durant 25 anys, que li donen l'esquena d'aquesta manera no em sembla bé", va dir el basc.

El problema que hi ha darrere de tot aquest embolic és el fitxatge de Sergio García pel LIV Golf. Els grans circuits han vist perillar el seu estatus actual per la irrupció dels diners saudites i això ha comportat la suspensió dels golfistes que s’hi han apuntat. Alguns jugadors del LIV Golf ja han denunciat el PGA Tour i l'European Tour per no deixar-los participar en els seus tornejos, però açò just acaba de començar i encara es desconeix què passarà en el futur.

Ara el circuit saudita està lluitant perquè els seus tornejos també atorguen punts en el rànquing mundial, ja que en les tres primeres cites no ha sigut així. En cas que finalment no s'aconseguisca, la presència dels membres del LIV Golf en els Majors de la temporada que ve no està assegurada.

Per tant, Sergio García podria haver jugat a l’Obert Britànic el seu últim gran torneig. Precisament quan el de Borriol s’ha convertit en l’espanyol amb més grans tornejos jugats, 95, en superar els 93 que va disputar José María Olazábal.

El jugador valencià era conscient que aquesta era una possibilitat si firmava pel LIV Golf, però ha assegurat que és un risc que ha assumit, després de pensar-ho molt, perquè ara mateix vol "jugar menys i passar més temps amb la família". Ara bé, el borriolenc deixa la porta oberta: "Espere poder jugar com més grans tornejos millor, però si no, tampoc s'acaba el món, perquè en algun moment anava a deixar de jugar-los".

També et pot interessar

stats