Sergio García es converteix en l’espanyol amb més Majors jugats

El golfista de Borriol ha superat José María Olazábal amb la disputa del US Open, el seu 94é gran torneig

Sergio Garcia bat el record de majors

Sergio García ha entrat en la història del golf a Espanya. El de Borriol és des de hui el jugador espanyol amb més participacions en els Majors, els quatre grans tornejos del món del golf (Masters d’Augusta, PGA Championship, US Open i British Open). Amb la seua presència en l’Obert dels Estats Units suma ja 94 Majors disputats, un més que el basc José María Olazábal, que n’ha jugat 93. L’aventura de Sergio García en els grans tornejos va començar el 1996, quan només tenia 16 anys i encara era amateur, en l’Obert Britànic. Aquest cap de setmana el borriolenc juga el 94é Major, l’Obert dels Estats Units, amb 42 anys. Una relació d’amor-odi ha marcat aquest llarg període de 26 anys.

El 1999 va ser el millor amateur en el debut al Masters d’Augusta, precisament l’any en què Olazábal va aconseguir la segona Jaqueta Verda. Però la presentació de Sergio García en societat va ser en PGA Championship, amb el famós colp des de la soca d’un arbre, en un torneig que va finalitzar en segon lloc, només per darrere de Tiger Woods. Després arribarien tres segons llocs més, abans de l’anhelat primer triomf, que es va fer dilatar en el temps més del que es podia preveure. 

La 74a és la bona: el Masters d’Augusta de 2017

De fet, el borriolenc és fins ara el golfista que més participacions ha necessitat (74) en els grans tornejos per a aconseguir guanyar-ne un. Casualitats de la vida, aquesta desitjada victòria va tindre lloc en un dels camps que més frustracions li ha provocat al llarg de la seua carrera, l'Augusta National. Un camp que ell considera un dels pitjors de tots els que componen el calendari golfístic i en què, després de l'enèsima decepció, va arribar a dir que no era prou bo per a guanyar un gran torneig. El 2017, en el 74é Major, es van tancar totes les ferides i Sergio García va trencar, per fi, la maledicció que el perseguia.

L’Obert Britànic, l’assignatura pendent

Però si hi ha una assignatura pendent en la gran carrera del golfista de Borriol, aquesta és l’Obert Britànic, el torneig més especial per a ell i el que sempre ha admés que més il·lusió li faria guanyar. És sens dubte el torneig en què millors resultats ha aconseguit, fins a deu top 10, inclosos dos segons llocs. Especialment cruel i dolorós va ser l’edició de 2007, en què Sergio García liderava el torneig a falta de l’últim forat. Un bogey inoportú en el 18 va propiciar un play-off contra Padraig Harrington, en què l’irlandés es va acabar enduent el triomf.

Rècord de longevitat

Si alguna cosa ha caracteritzat la carrera del borriolenc aquesta és la regularitat. En 23 anys com a professional s’ha mantingut quasi ininterrompudament entre els 50 millors del món. I fins fa ben poc tenis l’honor de ser el jugador amb una ratxa més gran de Majors jugats de manera consecutiva. La xifra es va quedar en 84 per un desafortunat positiu en covid, que el va privar de disputar el Masters d’Augusta de 2020.

Jon Rahm defensa el títol

A més de Sergio García, altres dos espanyols juguen aquest camp de setmana el US Open que es disputa al Country Club de Brooklyn (Estats Units). Es tracta del basc Jon Rahm, campió defensor després de la victòria brillant de l’any passat, que el van convertir en el primer espanyol a guanyar aquest torneig, i del català Adri Arnaus. Però el tercer major de l’any arriba en un moment delicat per al món del golf per la irrupció del LIV Golf. 

L’embolic amb el circuit saudita

L’estrena fa només una setmana del LIV Golf, el nou circuit finançat amb capital saudita, va fer esclatar una guerra. Jugadors com Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Pattrick Reed, Phil Mickelson o el mateix Sergio García ja s’han unit a un circuit amb premis més quantiosos i amb menys tornejos. Això ha provocat que el PGA Tour suspenga com a membres tots els participants en el LIV. Això sí, de moment, la seua participació en els Majors no perilla, ja que tots ells juguen el US Open. Veurem que passa en el futur.

També et pot interessar

stats