Or per a Ricardo Ten

El ciclista paralímpic valencià ha guanyat la medalla d'or en el Mundial de ciclisme adaptat en pista en la categoria C1 de persecució 3 km.

El ciclista paralímpic Ricardo Ten
El ciclista paralímpic Ricardo Ten

El ciclista paralímpic valencià Ricardo Ten ha guanyat la medalla d'or en el Mundial de ciclisme adaptat en pista en la categoria C1 de persecució 3 km. L'esportista arribava com a vigent campió del món en esta disciplina i ha pogut reeditar este èxit amb la vista posada en la participació en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Ten havia marcat en les proves classificatòries per a la final un nou rècord del món en parar el cronòmetre de la categoria de persecució 3 km en 3:50.051. Són cinc segons menys que la marca anterior. En els entrenamens havia donat mostres de l'alta preparació que portava a este mundial, i fins i tot havia rebaixat el rècord aconseguit. El ciclista ha manifestat: "És increïble. No m'ho puc creure. Un altra vegada, per segon any consecutiu. Fantàstic. No ho veia molt clar. Sabia que havia vingut molt bé, però ha sigut increïble tornar a posar-se el mallot de l'arc iris. És de les coses més grans que m'han passat."

El ciclista va perdre les extremitats superiors i una d'inferior quan tenia 8 anys, després de patir una descàrrega elèctrica. És lluitador i perseverant, i amb el suport dels pares i dels germans va aconseguir totes les metes que es proposà. Porta 26 anys competint en diferents disciplines esportives com ara tenis de taula o natació, i fa tres anys que competeix en bicicleta. L'esportista valencià és tres vegades campió de natació paralímpica, ha sigut 17 vegades campió del món i 13 vegades campió d'Europa en natació paralímpica.

El campionat del món de ciclisme en pista se celebrarà a Holanda fins al diumenge. El ciclista valencià disputarà este divendres les proves de 200 m i la d'1 km. En esta última aspira al pòdium i va obtindre un bronze l'any passat. Dissabte conclourà la seua participació amb la prova d'escratx.

També et pot interessar

stats