Carnoustie es torna a creuar en el camí de Sergio García
L’Open britànic es disputa en aquest camp escocés, on el golfista castellonenc va estar a punt de guanyar el seu primer ‘major’ fa 11 anys.
Aquest dijous comença l’Open britànic, la tercera gran cita de la temporada golfística, en el camp escocés de Carnoustie, que acull aquest torneig per huitena vegada.
Precisament, el 2007, en l’última edició disputada en aquest links –camp de golf pla i ondulat, situat a prop del mar i amb poca vegetació- el golfista de Borriol, a la Plana Alta, Sergio García hi va ser protagonista.
El castellonenc va dominar el torneig de cap a cap i va arribar a l’últim forat amb un colp d’avantage respecte al seu màxim perseguidor, l’irlandés Padraig Harrington.
García va disposar d’un putt d’uns 2,5 metres per a guanyar, però, després de fer una corbata, la bola no va entrar en el forat. Per tant, el campió es va haver de decidir en un desempat, on Harrington va privar el castellonenc d'aconseguir el primer gran torneig de la seua carrera.
Però aquesta no va ser l’única experiència del golfista de Borriol amb Carnoustie. Al 1999, pocs mesos després de convertir-se en jugador professional, va disputar el seu tercer Open britànic en aquest camp i va finalitzar en última posició.
Primer
majormajor
García va enterrar fantasmes del passat amb el triomf al Masters d’Augusta del 2017, el seu primer major després de 74 participacions. Ara, arriba a l’Open britànic, el seu torneig preferit, entre el grup de favorits.
De fet, el castellonenc suma 10 llocs entre els 10 primers classificats en aquest torneig. Només dos jugadors en la història acumulen més top tens que ell sense victòria: Andrew Kirkaldy (14) i Ben Sayers (12), i cap del dos ha jugat un Open britànic en els últims 100 anys.
Canvi d’aires
Després d’una mala ratxa de resultats, García va decidir canviar de cadi en l'US Open, i Mark Chaney va substituir Glen Murray, el qual havia treballat amb el borriolenc des de l'any 2000.
Tanmateix, no es va produir l’efecte desitjat i, després de només dos tornejos junts, el golfista va decidir confiar en el seu germà Víctor. Amb ell de cadi, els resultats van millorar, ja que ha finalitzat en dotzena i huitena posició en els dos últims tornejos que ha disputat, el BMW International Open a Alemanya i l’Open de França, respectivament.
Quatre espanyols
A més de García, el golf espanyol comptarà amb tres representants més, el basc Jon Rahm, el canari Rafa Cabrera-Bello i l’extremeny Jorge Campillo. Els quatre buscaran aconseguir un nou Open britànic per a Espanya 30 anys després que Severiano Ballesteros en guanyara l’últim.
A més, encara hi ha opcions perquè un cinqué espanyol s’unisca a aquest grup, ja que el també basc Adrián Otaegui és el primer reserva. Si d’aquí a dijous algun golfista renuncia a participar-hi, Otaegui acompanyarà els altres quatre.