Agnes Jebet bat a València el rècord del món femení en 10K

L'atleta kenyana ha trencat els registres amb un temps de 28 minuts i 46 segons, és a dir, 28 segons menys que la marca anterior

Agnes Jebet bat a València el rècord del món en 10K

València continua batent rècords en el món de l'atletisme. Poc després d'aconseguir els rècords d'Espanya en marató i en mitja marató, Agnes Jebet ha establit al Cap i Casal una nova plusmarca: l'atleta kenyana ha batut el rècord del món femení en 10K amb un temps de 28 minuts i 46 segons. Són 28 segons menys que la marca que havia establit l'etíop Yalemzerf Yehualaw fa vora dos anys a Castelló de la Plana.

Jebet també ha igualat el rècord el món femení de 5K, 14 minuts i 13 segons, que ara comparteix amb la seua compatriota Beatrice Chebet. La prova valenciana ha deixat una altra efemèride: per primera vegada en la història, dues dones han corregut per davall dels 29 minuts, ja que la segona classificada, la també kenyana Emmaculate Anyango Acholi, ha travessat la meta amb un temps de 28 minuts i 57 segons.

Amb aquest nou rècord, la 10K València ostenta tant la plusmarca femenina com la masculina, aconseguida pel també kenyà Rhonex Kipruto el 2020 (26 minuts i 24 segons). El guanyador en la prova masculina ha sigut l'ugandés Jacob Kiplimo, que ostenta la millor marca del món en mitjà marató, i que ha completat la prova amb 26 minuts i 48 segons, el cinqué millor registre de tots els temps.

Rècord d'Espanya de 10K 

La setzena edició de la prova valenciana encara ha deixat més plusmarques. L'atleta espanyol d'origen marroquí Abdessamad Oukhelfen ha batut el rècord d'Espanya en 10K amb un temps de 27 minuts i 44 segons, després de superar la marca de Toni Abadía (27:48). En categoria femenina, la primera espanyola a travessar la meta ha sigut Águeda Marqués, amb un temps de 31 minuts i 58 segons.

També et pot interessar

stats