Sisay Lemma bat el rècord de la Marató de València

L'etíop s'ha convertit en el quart atleta més ràpid del món en la modalitat (2:01:48), i Tariku Novales i Majida Maayouf han batut els rècords d'Espanya masculí i femení

Lemma bat el rècord de la Marató de València

València continua trencant registres. L'etíop Sisay Lemma ha batut el rècord de la Marató de València, amb un temps de 2:01:48. Aquesta marca, la sisena millor de tots els temps, el situa com el quart atleta més ràpid del món, només per darrere dels kenyans Kelvin Kiptum i Eliud Kipchoge i l'etíop Kenenisa Bekele.

El segon lloc ha sigut per al kenyà Alexander Mutiso i el tercer per a l'etíop Dawit Wolde. Kenenisa Bekele, que ha travessat la línia de meta en quarta posició, ha batut el rècord del món Màster 40 amb un temps de 2:04:19.

La victòria en categoria femenina ha sigut per a l'etíop Beyenu Degefa, que ha parat el cronòmetre en un temps de 2:15:51, la huitena millor marca de la història de la prova. Almaz Ayana i Hiwot Gebrekidan han completat un pòdium 100% etíop.

En la prova, també s'han batut els rècords d'Espanya en marató. Tariku Novales ha deixat la marca masculina en 2:05:48, vora un minut menys que l'anterior registre, aconseguit per Ayam Lamdassem l'any passat. Majida Maayouf ha establit el nou rècord femení en 2:21:27, vora cinc minuts menys que l'anterior, en poder de la catalana Marta Galimany, que va aconseguir precisament a València en l'edició de 2022.

Tariku Novales i Majida Maayouf
Tariku Novales i Majida Maayouf / Europa Press

El millor valencià ha sigut Josep Gómez Sarrià, amb un temps de 2:15:50, i la millor valenciana, Silvia Sarrión (2:49:52). Amb tots aquest resultats, la Marató de València es consolida com la quarta més ràpida del món, per darrere de les de Chicago, Berlín i Londres.

Aquesta edició de la Marató ja tenia dos rècords abans de començar: el nombre de participants (33.000) i el de corredors estrangers, al voltant de 19.000, de 134 països diferents. Però encara n'ha batut un altre més, les persones que han travessat la meta: 26.251.

 Si te l'has perduda o vols tornar a veure la retransmissió completa que ha fet À Punt de la 43 edició de la Marató de València, pots fer-ho ací.

Un milió d'euros per a l'atleta que bata el rècord del món

Juan Roig, el president de la Fundació Trinidad Alfonso, organitzadora i patrocinadora de la Marató València, ha promés un milió d'euros per a l'atleta que bata el rècord del món en aquesta prova.

També et pot interessar

stats