Juan Roig anuncia que premiarà amb un milió d’euros la persona que aconseguisca fer el rècord del món en la marató de València

El rècord mundial de la marató l'ostenta actualment l'atleta kenyà Kevin Kiptum, que va córrer els 42 quilòmetres de la carrera de Chicago en 2:00:35

Juan Roig i Paco Borao al costat de Majida Maayouf, rècord femení d'Espanya
Juan Roig i Paco Borao al costat de Majida Maayouf, rècord femení d'Espanya / Manuel Bruque (Efe)
03 de desembre 2023 - 13:39

La 43 edició de la Marató de València ha tornat a consolidar la carrera més important de la Comunitat Valenciana com una prova de rècords. En la carrera hem vist "volar" sobre l’asfalt el quart home més ràpid del món, que ha trencat el rècord de la prova amb un temps de 2:01:48, i Tariku Novales i Majida Maayouf han aconseguit les millors marques espanyoles.

Però Juan Roig, president de la Fundació Trinidad Alfonso i coorganitzador de l’esdeveniment, en vol més. Així ho ha demostrat en declaracions a la Cadena SER poc després de finalitzar la prova, on ha assegurat que està disposat a premiar la persona capaç de col·locar la marca de la marató valenciana en el pòdium mundial. 

“Volem anunciar que a qui faça el rècord de món li donarem un milió d’euros” ha assegurat Roig “si el bat a València, per descomptat”, s’ha afanyat a aclarir. Roig parlava en nom de la seua fundació i de Paco Borao, president de la Societat Esportiva Correcaminos, l’altre organisme darrere de l’organització de la marató. Roig i Borao s’han mostrat convençuts que València serà la seu de la millor marca de la història, i han afirmat que “lluitaran perquè arribe el dia en què València tinga el rècord del món”. 

Actualment, el rècord mundial de la marató l'ostenta l'atleta kenyà Kevin Kiptum, un jove de 23 anys que va fer història aquest mes d'octubre en córrer els 42 quilòmetres de la carrera de Chicago en 2:00:35.

També et pot interessar

stats