Carlos Mayo i Laura Luengo baten el rècord d'Espanya en la Mitja Marató de València

Els kenyans Kibiwott Kandie i Margaret Chelimo han sigut els guanyadors en la 32a edició de la prova

La Mitja Marató de València no es cansa de superar rècords

Kibiwott Kandie ha guanyat la Mitjà Marató de València per tercera vegada, però no ha pogut batre el rècord del món en travessar la meta amb un temps de 57:40. L'atleta kenyà s'ha imposat als etíops Yomif Kejelcha i Hagos Gebrhiwet en la línia de meta. Per segona vegada en la història, quatre atletes han baixat dels 58 minuts.

La gran fita de la carrera ha sigut que s'han establit dos nous rècords d'Espanya. L'aragonés Carlos Mayo ha batut la marca de Fabián Roncero, que estava en vigor des d'abril del 1991 (59:52). Amb un temps de 59:39, Mayo ha aconseguit una nova plusmarca estatal. I Laura Luengo també ha millorat el rècord femení, amb un temps de 01:09:41. Ha millorat l'anterior registre, en poder de Trihas Gebre des de 2018, en deu segons.

En categoria femenina, la victòria ha sigut per a la kenyana Margaret Chelimo, amb un temps de 01:04:46. Les seues compatriotes Irene Cheptai i Janet Chepngetich han completat el pòdium.

Rècord del món femení en Màster 65

La portuguesa Rosa Mota també ha batut el rècord del món femení en la categoria Màster 65, en acabar la prova amb un temps de 1:26:13. Una altra campiona olímpica, la càntabra Ruth Beitia, ha travessat la meta amb un temps de 2:00:01.

Rècord d'arribats a meta

La Mitja Marató de València no es cansa de superar rècords. A banda dels dos rècords d'Espanya i el femení en la categoria Màster 65, la carrera ha superat la marca de corredors que han travessat la meta. Més de 19.420 persones han aconseguit finalitzar la prova al tancament de la primera classificació provisional, fet que suposa més de 2.000 més que l'anterior registre, de l'any passat.

També et pot interessar

stats