Yalemzerf Yehualaw bat el rècord mundial femení de 10K a Castelló de la Plana

L'atleta etíop ha completat els 10 quilòmetres de la prova amb una marca de 29m 14s, 24 segons millor que el registre anterior

Marató i 10K de Castelló de la Plana

La 10K de Castelló de la Plana ha entrat en la història: des d'aquest diumenge és la més ràpida del món en categoria femenina. L'atleta etíop Yalemzerf Yehualaw ha batut el rècord mundial femení de la distància amb una marca de 29m 14s, un registre 24 segons inferior a l'anterior, que estava en poder de Kalkidan Gezahegne des de feia mig any.

Yehualaw ha aconseguit la millor marca mundial en recórrer cada quilòmetre a una mitjana de 2 minuts i 55 segons. Darrere de l'etíop han finalitzat les kenyanes Vicoty Chepngeno, a 1 minut i 59 segons, i Merci Cherono, a 2 minuts i 34 segons, que han ocupat la segona i tercera plaça del pòdium.

En la categoria masculina s'ha aconseguit la tercera millor marca de l'any en una 10K. La victòria ha sigut per a l'atleta kenyà Ronald Kwemoi, que s'ha imposat amb un temps de 27 minuts i 15 segons, nou rècord de la prova. Samwel Chembolei (Kenya) ha entrat a només un segon seu i Tadese Takele (Etiòpia), ho ha fet a cinc.

Els tres primers atletes han arribat junts a meta, però Kwemoi s'ha imposat en l'esprint. Els tres atletes han batut l'anterior millor marca de la prova, en poder de l'etíop Haimanot Mateb des de 2019.

Kipkoech i Jepleting vencen en la marató

En la categoria masculina de la Marató de Castelló el triomf ha sigut per al kenyà Ronald Kipkoech, amb un temps de 2.09:24. El seu compatriota Douglas Kispanai ha acabat segon, a només tres segons del vencedor, i l'etíop Mengistu Zelalem ha sigut tercer, a nou segons.

En categoria femenina, la victòria ha sigut per a la kenyana Betty Jepleting, que ha emprat un temps de 2.28:05 per a completar els 42,195 quilòmetres en 2.28:05. L'etíop Bekelu Begi i la kenyana Tecla Kirongo han competat el pòdium en acabar, respectivament, a huit i setze segons de la vencedora.

Cap dels vencedors ha pogut donar continuïtat als dos grans registres aconseguits en la 10K i, per tant, els rècords de la Marató de Castelló continuen en poder d'Andualem Belay, amb 2.08:16, aconseguit el 2019, i Webalem Basaznew, amb 2.27:39, en l'edició del 2020.

També et pot interessar

stats