50 hores de carreres per la inclusió

És tracta d'una carrera solidària en què els participants acompanyen els afectats de paràlisi cerebral.

Acte de presentació de la 50 10K 50 Hores en la seu d'AVAPACE
Acte de presentació de la 50 10K 50 Hores en la seu d'AVAPACE

La carrera solidària 50 10k 50 Hores arriba a la sisena edició. Són 50 hores contínues de curses durant tot el cap de setmana en el llit del Túria de València.  L'esport és el  nexe d'inclusió i el punt d'unió per a fomentar la convivència entre els que opten per participar en les carreres i els afectats de paràlisi cerebral. 

La primera carrera serà divendres a les 11 del matí, i no pararan fins diumenge a la una de la vesprada. Cada hora està prevista una cursa de 10 quilòmetres. La prova no és competitiva. Les persones amb mobilitat reduïda competeixen  amb una cadira de running i  tots els els vulguen els poden acompanyar.  

Una experiència que estimula i crea vincles

A Manuel Llamas l'acompanyarà la seua germana. Altres familiars dels afectats acudiran al llit del Túria, a València, per conviure en aquesta prova que estimula i crea vincles, i que aporta unes sensacions diferents a altres. La inscripció és gratuïta i es pot triar el tram de la jornada en el qual es vol acudir 

Raül Gil Cayuela té paràlisi cerebral des que va nàixer, és membre de l'Avapace Corre, que organitza la prova. Raül ha sigut campió d'Espanya en 100  i 200 metres llisos d'esport adaptat. Es mostra molt il·lusionat per col·laborar de nou en les carreres. "Sempre que puc intente competir", afegeix, "perquè així ajude els altres amb minusvalia. Si puc aportar alguna coseta, la faig. Estic al seu costat i fem pinya tots junts."

Programa en les aules

Enguany, com a novetat, hi acudiran vora 300 xiquets de cinqué i sisé de primària dels tres col·legis on es desenvolupa el programa de l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral en les Aules. És una manera que els estudiants coneguen la situació i com es pot dur a terme la inclusió a través de l'esport; això és el que afirma Javier Gordo, vicepresident d'Avapace Corre. 

L'activitat esportiva dels afectats de paràlisi cerebral també té efectes després en la seua vida diària. L'esforç, la solidaritat i la inclusió són tres aspectes que els reforcen. 

A més d'esta prova, Avapace Corre organitza altres competicions esportives, entre les quals, la carrera de Tavernes Blanques o la de Muntanya d'Olocau. 

També et pot interessar

stats