1.800 corredors han participat hui en el Tour del Joguet

La ruta ha recorregut l'interior de les comarques alacantines en un traçat de 142 quilòmetres amb 5 ports de muntanya.

Eixida dels corredors del Tour del Joguet a Ibi
Eixida dels corredors del Tour del Joguet a Ibi / Tour del Joguet

Hui s'ha celebrat a la província d'Alacant el Tour del Joguet, una carrera per a cicloturistes que ha reunit vora 1.800 corredors. La ruta ha recorregut 142 quilòmetres de l'interior de la província, amb cinc ports de muntanya de segona i tercera categoria i un desnivell acumulat de 2.700 metres. La prova, que enguany arriba a la huitena edició, està organitzada pel Club Ciclista Ibense.  

Aquest tour s'ha consolidat com un dels més importants del mig fons i enguany s'ha incorporat al circuit de marxes ciclistes World Cycling Club, un certamen creat recentment en què primen no tan sols els criteris esportius sinó també l'interés cultural i paisatgístic del recorregut. 

El poble d'Ibi, on esta el Museu del Joguet que li posa nom a la prova, ha sigut el punt d'eixida i tornada de tots els participants. Durant el traçat, els ciclistes han pogut guadir dels paisatges de l'interior alacantí, recorrent localitats com ara Xixona, Sella o Penàguila. Els participants han tardat entre 4 hores i mitja i 7 hores i mitja a fer el recorregut. 

Aquesta carrera, a més, ha tingut una modalitat més senzilla, el Mini Tour, per a ciclistes no tan experts però que també volen disfrutar del recorregut. Aquest Mini Tour ha sigut de 112 quilòmetres amb 3 ports de muntanya.  

També et pot interessar

stats