Ana Peleteiro, bronze i rècord d'Espanya en triple salt

La veneçolana Yulima Rojas és la nova campiona olímpica i ha batut el rècord del món: 15,67 metres

Rojas, Mamona i Peleteiro celebren haver aconseguir el pòdium olímpic
Rojas, Mamona i Peleteiro celebren haver aconseguir el pòdium olímpic / Reuters

La veneçolana Yulimar Rojas, doble campiona mundial de triple salt, ha conquistat a Tòquio el seu primer or olímpic amb un nou rècord del món, 15,67 metres en el seu últim intent, i Ana Peleteiro ha guanyat el bronze després de batre dues vegades el seu rècord d'Espanya.

El registre de Rojas millora en 17 centímetres la plusmarca mundial establida per la ucraïnesa Inessa Kravets el 10 d'agost de 1995 en els Mundials de Göteborg (Suècia). La veneçolana era l'única atleta del món que havia superat els 15 metres en l'últim cicle olímpic.

Una barrera que hui també ha superat la portuguesa Patricia Mamona, amb 15,01 en el seu quart salt, s'ha alçat amb la medalla de plata. Peleteiro ha batut el rècord d'Espanya, fixat en 14,73, i amb el cinqué s'ha endut el bronze.

Peleteiro ha tingut el plaer d'haver-se convertit en la tercera dona espanyola que guanya una medalla olímpica en atletisme. La pionera va ser María Vasco, que va obtindre un bronze olímpic en els vint quilòmetres marxa de Sydney 2000. Després van passar setze anys fins que Ruth Beitia es va proclamar campiona d'altura a Rio 2016.

La de l'atleta gallega és la setena medalla que aconsegueix la delegació espanyola que competeix a Tòquio, després d'un or en tir, dues plates en taekwondo, gimnàstica i piragüisme i dos bronzes amb bicicleta de muntanya i tenis.

També et pot interessar

stats