David Valero, bronze, segona medalla d'Espanya

L'andalús puja al pòdium en la categoria de ciclisme de muntanya

David Valero en acció
David Valero en acció en la cita olímpica / Reuters
26 de juliol 2021 - 09:41

L'andalús David Valero s'ha penjat la medalla de bronze en la categoria de bicicleta de muntanya en els Jocs Olímpics de Tòquio. Valero ha completat una remuntada en la qual només han quedat per davant el britànic Thomas Pidcock, nou campió olímpic, i el suís Mathias Flueckinger.

El granadí, dirigit per Carlos Coloma, s'havia classificat nové en els Jocs de Rio de 2016, on precisament el seu entrenador es va penjar la medalla de bronze. Cinc anys després Valero ha progressat fins al tercer calaix del pòdium per a sumar la segona medalla de la delegació espanyola.

El ciclista de Baza (Granada), huité en el Mundial de 2016, ocupava el lloc 35 en la primera volta al circuit i ha acabat penjant-se la seua segona medalla internacional, després d'un bronze aconseguit en els Europeus de Glasgow de 2018.

El gran favorit, l'holandés Mathieu Van der Poel, quatre vegades campió mundial de ciclocròs, s'ha deixat totes les seues esperances en la dura caiguda que ha patit en els primers compassos de la carrera. Un accident que ha aprofitat per a endur-se l'or Pidcock, dominador de bona part de la carrera.

També et pot interessar

stats