Luis Rubiales compareix a l'Audiència Nacional pel bes a Jenni Hermoso

Està investigat per agressió sexual i coaccions a la jugadora de la selecció

Luis Rubiales arriba a l'Audiència Nacional acompanyat de la seua advocada
Luis Rubiales arriba a l'Audiència Nacional acompanyat de la seua advocada / SUSANA VERA

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, compareixer aquest divendres a l'Audiència Nacional per a donar explicacions sobre el bes a la jugadora de la selecció, Jenni Hermoso, en l'entrega de medalles de la final del Mundial celebrada a Sidney el 20 d'agost.

El jutge Francisco de Jorge va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia sobre Rubiales, que acudeix com a investigat per un delicte d'agressió sexual i coaccions.

En la investigació, el jutge vol determinar si Rubiales va incórrer en el delicte d'agressió sexual per un bes sense consentiment mentre li agarrava el cap a la futbolista amb les dues mans; així com si hi va haver pressions a Hermoso i al seu entorn perquè justificara l'episodi públicament.

A més de citar a declarar Rubiales, el jutge també va ordenar recaunit tota la informació possible i tots els documents audiovisuals "des de tots els angles" de la retransmissió del moment durant la final del Mundial, així com dels instants previs i posteriors.

Tot i que en un primer moment Luis Rubiales no va voler dimitir, finalment l'ara expresident de la Federació confirmava la dimissió en un comunicat diumenge, després de cinc anys al capdavant de la institució.

També et pot interessar

stats