El Llevant s'afona contra el submarí

El Vila-real goleja 5-0 a l'equip granota a l'estadi de la Ceràmica i se situa a dos punts dels llocs europeus

El Llevant s'enfonsa davant el submarí
Isabel Adam
03 de gener 2022 - 21:46

L'equip granota acaba la primera volta de la Lliga en la cua de la classificació després de caure per 5-0 contra el Vila-real a l'estadi de la Ceràmica. Els d'Alessio Lisci, amb sols 8 punts aconseguits, s'enfonsen contra l'equip groguet i sumen el partit número 27 sense guanyar. Per contra, la victòria dels d'Emery, la quarta consecutiva en la Lliga, els situa a 2 punts de l'Europa League i 4 dels llocs Champions.

Davant els 13.462 espectadors que han presenciat el partit a l'Estadi de la Ceràmica, el Vila-real ha dominat en la possessió des de l'inici, controlant el baló, amb passades curtes i aprofitat les greus mancances en defensa de l'equip granota. El primer gol dels groguets ha arribat al minut 7 de partit, obra de Boulaye Dia després del centre de Samu Chukwueze. D'aquesta manera, el davanter francosenegalés ha marcat el seu tercer tant en dos jornades.

El davanter del Vila-real, Boulaye Dia, celebra el seu gol del contra el Llevant a l'estadi de la Ceràmica

Només 5 minuts després, al 12, el gol del vila-realenc Pau Torres distanciava l'equip local en el marcador. El Llevant reaccionava amb la primera i única arribada de perill de la primera part. Al 16, el tir de Jorge de Frutos el desviava amb la ma el porter Ruli.

L'equip granota continuava sense pressionar, deixava jugar al Vila-real, que ha estat apunt de fer el tercer al minut 22. Gerard Moreno, fent parella amb Boulaye Dia, quasi ho ha aconseguit, però el xut se'n ha anat llarg. El català s'ha prés la particular revenja al 36 de la primera part, quan sí que ha superat la porteria d'Aitor Fernández. A pesar de la golejada, el Vila-real insistia a pressionar davant un Llevant erràtic i abatut. A l'Estadi de la Ceràmica els dos equips se n'han anat al descans amb un 3-0 al marcador.

El centrecampista del Vila-real, Moi Gómez, disputa el baló al centrecampista del Llevant, Enis Bardhi

Al minut 52, el porter del Llevant, Aitor Fernández, ha salvat el que podria haver sigut el quart gol de l'equip groguet. Gerard Moreno havia entrat en l'àrea granota, ha centrat per a Manu Trigueros, però el guardameta basc ha fet una parada miraculosa. El triple canvi del Llevant al minut 57 no ha millorat la situació i, de nou Aitor Fernández, interceptava un xut de Trigueros per a evitar la sagnia grogueta. Ara bé, la tercera ha sigut la bona i Trigueros ha aconseguit el quart gol per als groguets al 74 de partit.

Només 4 minuts després, al 78, Gerard Moreno feia doblet en este duel i marcava el cinqué per a l'equip local. Els groguets encara han tingut una nova oportunitat, on el debutant Jackson no ha pogut materialitzar el sisé del Vila-real a 4 minuts per al final. La de hui ha sigut la segona vegada que el Llevant ha encaixat 5 gols en aquesta temporada. L'anterior va ser el passat 24 d'octubre a casa del Sevilla, on els granotes van caure per un 5-3 al marcador