Brugui marca el camí del Llevant a Primera

L'equip granota es classifica amb golejada per a la final del play-off d'ascens (6-1)

Jony Montiel i Roger Brugué celebren un gol al Ciutat de València
Jony Montiel i Roger Brugué celebren un gol al Ciutat de València / Kai Fosterling (Agència Efe)
Daniel Hermosilla
07 de juny 2023 - 22:44

Dos gols de Roger Brugué en dos contres de vertigen han sigut claus en la victòria del Llevant, també en el partit de tornada, contra l'Albacete. Si al Carlos Belmonte, Jorge de Frutos va ser decisiu, al Ciutat de València ha sigut Brugui, l'home gol granota. El segon gol, a la vora del descans, ha sigut decisiu. L'Albacete no s'ha recuperat, tot i que ho ha intentat. El Ciutat, que s'ha tornat a omplir, ha viscut un partit plàcid, en què Roberto Soldado, amb el tercer, s'ha retrobat amb el gol, ha tancat el partit i ho ha deixat tot disposat per a l'eliminatòria final i definitiva, que començarà diumenge.

Brugué, bigolejador

Javi Calleja ha optat pel mateix onze que remuntà i guanyà a Albacete. Premi als jugadors i la màxima aquella que diu que el que funciona bé, no cal tocar-ho. Al Llevant li van bé els equips que juguen i no es tanquen. Els resultats contra els grans durant la temporada així ho acrediten. L'Albacete ha eixit escumós, festiu. La clau del partit, en el minut 1. Higinio ha pogut marcar, però Marc Pubill ha tret la pilota des de la mateixa línia de gol.

El rebuig li ha arribat a Jorge de Frutos, el gran triomfador del Belmonte, que ha fet una contra de llibre, ha filtrat el baló a Roger Brugué que ha superat Bernabé Barragán i ha fet l'1-0 (4-1, en l'eliminatòria). El gol ha afectat els manxecs, que han intentat reaccionar, però han sigut els granotes els que, en el minut 39, han sentenciat l'eliminatòria, amb una nova contra que una vegada més Brugué ha convertit en gol.

Vezo, al camp

Amb el marcador a favor i l'eliminatòria quasi resolta, Javi Calleja ha elegit el moment per a donar-li minuts a Rubén Vezo després de la lesió. La càrrega de partits de Sergio Postigo i Rober Pier (el jugador substituït), la clau d'un canvi amb vista ja en la final que començarà el cap de setmana. L'Albacete, quasi tombat, ha intentat maquillar el resultat, però no ha tingut ocasions de gol.

El Llevant, d'altra banda, s'ha dedicat a estar ordenat i junt mentre no tenia el baló, i eixir amb velocitat quan ha tingut opció. En una d'elles, Jorge de Frutos, que arriba en un moment extraordinari al tram final de la temporada, ha pogut crear perill, però Riki l'ha fet caure quan ja se n'anava sol cap l'àrea manxega.

L'Albacete no ha abaixat els braços. En el minut 58, Marc Pubill ha tret un altre baló que anava a porteria en una jugada embolicada. A més, tant Manu Escriche, com sobretot el veneçolà Jovanny Bolívar amb dos durs llançaments des de la llarga distància, ha buscat retallar distàncies. El Llevant, amb el marcador a favor i els canvis, s'ha dedicat a guardar el tresor obtingut, i intentar augmentar el marcador i l'autoestima. Roberto Soldado, en el minut 83, ha fet el 0-3 definitiu.