L'embolic de la selecció que fa tremolar tot Espanya

El canvi d'estadi, la no convocatòria de Sergio Ramos i ara el positiu de Busquets i la vacunació de la selecció marquen el camí fins a l'Eurocopa

Luis Enrique saluda a Busquets després del partit contra Portugal
Luis Enrique saluda Busquets després del partit contra Portugal

A només sis dies que la selecció espanyola debute en l'Eurocopa contra Suècia, la situació que està vivint el combinat pareix una pel·lícula de terror amb tots els maldecaps que, des de tots els fronts, estan tenint els responsables de les seccions del club.

Primer, a causa de la pandèmia de coronavirus, es va haver de canviar la seu que acolliria els partits de la selecció. En un primer moment anava a ser l'estadi de San Mamés a Bilbao, però la negativa per part de les autoritats basques va obligar a canvia-lo per La Cartuja de Sevilla.

La lesió del capità de la selecció i del Reial Madrid, Sergio Ramos, també va ocasionar un gran nombre de titulars al respecte. Finalment, Luis Enrique va decidir no convocar-lo i l'opinió pública es va dividir irremeiablement.

Sense Ramos, convertit en emblema nacional, els galons de capità els agarrava Sergio Busquets. No obstant això, el seu contagi de coronavirus ha suposat un terratrémol no sols en l'àmbit esportiu, sinó també en el polític i institucional.

En primer lloc, la seua infecció ha suposat el canvi de les rutines dels jugadors de la selecció. Entrenaments personalitzats i reunions telemàtiques per a evitar més contagis.

A més, per al partit contra Lituània d'aquest dimarts s'ha hagut de convocar la selecció sub-21 perquè dispute el partit i poder quedar bé amb els rivals.

A tot això, s'uneix que Luis Enrique ha hagut de convocar altres jugadors que ja estaven de vacances com són Brais Méndez, Pablo Fornals, Kepa Arrizabalaga, Raúl Albiol, Carles Soler i Rodrigo Moreno, perquè formen una bambolla paral·lela i tindre'ls en la recàmera en cas de necessitat.

Però amb el contagi de Busquets també s'ha obert un debat polític i social sobre el fet de si s'haurien de vacunar els jugadors de la selecció. En eixe sentit, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha defensat que s'han de vacunar perquè representaran a Espanya en una competició de màxim nivell continental.

Des de la Federació, el seu president, Luis Rubiales, ha explicat que ja es va intentar que vacunaren els jugadors com s'ha fet amb els esportistes que acudiran aquest estiu a la cita olímpica, però que respecten en tot moment la decisió del govern espanyol i que continuaran amb el seu treball i mantenint els protocols mèdics.

L'últim en parlar ha sigut el president de la Liga, Javier Tebas, que ha considerat raonable la postura de la Federació i entén el fet no s'haja vacunat els jugadors perquè es respecte l'orde de vacunació marcat pel govern espanyol en funció de l'edat. No obstant això, de la mateixa manera que Uribes i Rubiales, creu que s'hauria de fer una excepció i vacunar els jugadors com pareix que, finalment, succeirà aquest dimecres.

També et pot interessar

stats