L'Elx torna de buit de la nova Catedral (1-0)

En un partit molt intens, els franjaverds han tingut l'empat en el minut 88, però ja acumulen 10 jornades sense guanyar.

Muniain celebra el gol que li ha donat els tres punts als bascos
Muniain celebra el gol que li ha donat els tres punts als bascos / Twitter: @LaLiga

L'Athletic ha fet bo el gol de Muniain en la primera part i deixa l'Elx a la vora del descens perllongant a deu les jornades que fa que no guanya. A punt ha estat, almenys, d’emportar-se un puntet del Nou San Mamés, però la defensa bilbaïna ha estat molt hàbil i ha tret un baló de Rigoni que s'introduïa mansament en la porta d'Unai Simón.

Jesús Muñoz, de nou a la banqueta a l'espera que Almirón done negatiu per Covid-19, incorporava tres novetats a l'onze inicial. Deixava el contundent i resolutiu Lucas Boyé a la banqueta i donava pas a Guido Carrillo, totalment recuperat de les lesions i aclimatat per complet a l'equip. Morente per Rigoni i Pere Milla per Víctor eren els altres canvis.

El partit arrancava molt viu i amb continues anades i tornades. L'Elx, més centrat que en partits anteriors, marcava sobre el verd molt bé el sistema 1-4-1-4-1 i tractava d'eixir al contracolp. L'Athletic tenia pressa per marcar prompte i adormir el partit. Cosa que succeiria. L'Elx, per la seua banda, resistia i responia fins i tot creant joc combinat. Carrillo rematava de cap, fora, en la primera aproximació a la porteria basca, en el minut 12.

Quan l'Elx començava a controlar el partit, arribava l'1 a 0. Muniain introduïa en l'arc de Badia a plaer, a soles, una passada de la mort des de la dreta de De Marcos.

L'Elx assumia el colp i mantenia la iniciativa, però l'atac basc era quasi sempre perillós. De fet, Williams ha pogut fer el 2 a 0, però Édgar ha tret una de les seues mans miraculoses.

Canvis en la segona part

El segon acte arrancava amb revolució de canvis. Muñoz i Almirón no estaven satisfets i permutaven tres homes clau: Víctor Rodríguez, Lucas Boyé i Josan per Carrillo, Pere Milla i Miño. Més joc per les bandes i `a 'pólvora' (???) de Lucas semblaven les solucions.

L'efecte Boyé no tardava molt a manifestar-se perquè una centrada seua al punt de penal no era rematada per Fidel ja que Íñigo Martínez s'interposava miraculosament en el camí traçat per la pilota.

L'Elx volia, però no arribava a porta. I en cada robatori de baló basc, perill en àrea pròpia i amb Williams com a correcamins més destacat. Gonzalo Verdú salvava in extremis el 2 a 0 en desbaratar una assistència de la “pantera” de l'Athletic que esperava amb les dents afilades Raül García.

Més notícies dolentes. En el 65, Tete Morente es trencava i Rigoni s'incorporava al joc. Cinc minuts més tard, Iñaki Williams passejava sense oposició per l'àrea il·licitana fins que trobava l'angle ideal per a estavellar un baló amb rosca en el pal.

Muñoz feia un últim intent i feia entrar Nino perquè tractara d'enllaçar amb Lucas, massa aïllat en l'atac. L'aposta era clara, i l'Elx treia de polleguera l’Athletic, que consumia els últims deu minuts perdent temps.

Rigoni tenia l'empat en les seues botes. Treta de falta del més llest de la classe, Víctor, que pràcticament assistia de gol l'argentí, que alçava el baló en carrera per damunt del porter Simón. I quan el baló es colava en la porta, De Marcos treia no se sap d'on l'energia necessària per a desviar-la. No hi hagué temps per a més.