El jutge proposa el sobreseïment de l’expedient a Cala pels presumptes insults a Diakhaby

L’informe conclou que el presumpte insult al jugador francés no ha quedat acreditat i rebutja les proves documentals i testificals aportades pel València

Cas Diakhaby

L'instructor de l'expedient sancionador a Juan Cala pels suposats insults racistes a Mouctar Diakhaby, Juan Antonio Landaberea Unzueta, ha proposat arxivar el cas. Així li ho ha traslladat al Comité de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), segons ha informat el Cadis CF en un comunicat.

 

L’informe, de huit pàgines, conclou que el presumpte insult al jugador francés no ha quedat acreditat. "Per a desvirtuar la presumpció d'innocència resulta precisa la certesa dels fets obtinguda de la lliure apreciació de les proves, que en aquest cas és inexistent", afirma categòric. D'aquesta manera, es rebutgen tant les proves documentals com les testificals aportades pel València Club de Futbol.

En el text es recull que cap dels nombrosos arxius audiovisuals serveixen per a discernir un presumpte insult racista, i els informes aportats per la Lliga conclouen en els mateixos termes de negació de la prova de l'insult. També es fa referència a un segon informe de l'empresa Apherton Grupo Investigación que revela que "l'anàlisi comportamental del jugador expedientat no mira ni es refereix directament al jugador número 12 del València, no s'hi aprecia direccionalitat cap a aquest jugador".

A més, l'informe explica que de les proves presentades pel València es conclou que "no existeix cap testimoniatge directe ni indirecte del possible insult", i que totes les proves pericials practicades conclouen unànimement que no va existir.

En compliment del que s'estableix en el Codi Disciplinari de la RFEF, s'ha donat un termini de deu dies hàbils per a la formulació d'al·legacions.

El València espera que s'aclarisca el succeït

El València ha lamentat la proposta de sobreseïment i espera que el Comité de Competició aconseguisca aclarir el succeït. El club ha reiterat el suport a Diakhaby i assegura que creu totalment en la seua versió.

A més, el club del Mestalla insisteix que l'absència de proves no significa que no es produïra, i creu que aquesta no és la manera d'afrontar el problema del racisme en el futbol. De fet, proposa canviar la normativa i impulsar nous protocols que contribuïsquen a eliminar aquest tipus de comportaments del futbol i que protegisquen les víctimes del racisme en qualsevol de les seues formes.

També et pot interessar

stats