La Comunitat Valenciana acapara la pretemporada de l'elit del ciclisme

La comarca de la Marina Baixa acollirà gran part dels equips del World Team

El ciclista resident a Xàbia, Juan Ayuso, farà la pretemporada a La Nucia
El ciclista resident a Xàbia, Juan Ayuso, farà la pretemporada a La Nucia / Twitter: @juann_ayuso

La Comunitat Valenciana torna a ser la destinació favorita per la gran majoria dels equips World Team per a fer les pretemporades del 2023, ja que catorze els díhuit que componen l'elit del ciclisme internacional masculí han triat alguna població d'aquest territori per a la posada al punt.

A l'espera que en els pròxims dies la Unió Ciclista Internacional (UCI) anuncie quins equips conformaran la categoria elit del ciclisme internacional del 2023 al 2025, els que a priori estan cridats a conformar-la ja han anunciat les seues destinacions per a realitzar les respectives concentracions que comencen aquest mes de desembre, i tots ells han triat el Mediterrani espanyol, gràcies al clima, l'orografia i l'estat de les carreteres.

Altea, a la Marina Baixa, és la que més equips rebrà amb un total de cinc. Astana, Bahrain, BikeExhange-Jayco, Groupama-FDJ i Arkea-Samsic començaran aquest mes de desembre a rodar per les seues carreteres.

Calp, també a la Marina Baixa, és la segona destinació més triada pels equips, ja que s'allotjaran en aquesta població el Team DSM, el Quickstep amb Remco Evenepoel, que es troba allí concentrat des de dilluns, i el Trek-Segafredo; mentre que l'Albir (Marina Baixa) ha sigut la destinació triada pel Intermarché-Circus.

L'equip belga de l'Alpecin-Deceunick es concentra des del passat dia 5 i fins al 14 d'aquest mes a Benicàssim (Plana Alta), mentre que UAE Team Emirates de Tadej Pogacar iniciarà la concentració des d'aquest dissabte fins al dia 21 a la Nucia (Marina Baixa) i el Jumbo-Visma de Primoz Roglic del 12 al 21 d'aquest mes estarà a Dénia (Marina Alta), on també té previst treballar el Cofidis en les mateixes dates.

Si la Comunitat Valenciana reunirà les tres quartes parts dels equips masculins, la resta farà la concentració a Mallorca, Almeria i Girona.

També et pot interessar

stats