Cent dies des de l'eixida d'Anil Murthy del València CF

El seu càrrec l'ha ocupat la que ja havia sigut màxima dirigent, Layhoon Chan

L'expresident del València CF, Anil Murthy, en una imatge d'arxiu
L'expresident del València CF, Anil Murthy, en una imatge d'arxiu

El València CF compleix aquest dimecres cent dies sense Anil Murthy en la presidència. Una destitució que es va produir el 30 de maig d'aquest any 2022 i que va estar motivada per dues qüestions que Murthy no va saber gestionar correctament. D'una banda, els àudios publicats per Superdeporte en què parlava de tots els temes que envoltaven el club i el seu propietari, Peter Lim, en algunes ocasions de manera inapropiada. D'altra banda, per la multitudinària manifestació que va tindre lloc durant el partit València-Celta de la campanya passada als voltants de l'estadi de Mestalla que va produir que l'entrada al partit fora molt reduïda.

Amb la seua eixida, el club va nomenar, de manera provisional Sean Bai com a president director general i Khojama Kalimuddin com a president. Poc després, va arribar a la ciutat la que fora presidenta del València entre els anys 2014 i 2017, Layhoon Chan, que, finalment, va tornar a ocupar el càrrec el mes d'agost passat. Una presència que ha servit per a revitalitzar la institució en qüestions formals i de tracte, sobretot amb les institucions.

El millor moment en l'etapa d'Anil Murthy va ser la celebració del centenari durant la temporada 2018-2019 i, especialment, el títol de Copa del Rei guanyat a la fi de la mateixa temporada a Sevilla contra el FC Barcelona.

No obstant això, l'etapa de Murthy al capdavant del València va estar marcada per les desavinences amb l'afició, amb què va tindre gestos que van contribuir a desprestigiar-lo.

Les seues decisions sobre l'agrupació de penyes, els grups d'animació a l'estadi, així com els seus gestos contra el públic a l'estadi i haver convertit el club en un búnquer van reduir al mínim una popularitat que no va ser gran ni tan sols en els moments de puixança esportiva.

Murthy va començar la seua decadència en el moment en el qual, en el començament de la campanya 2019-2020, el club va prescindir del seu director general, Mateo Alemany, i de l'entrenador, Marcelino García Toral, els artífexs del títol de Copa.

Una decisió que va provocar la pèrdua immediata de competitivitat esportiva i un canvi dels objectius prioritaris que, des de llavors, estan més lligats a buscar la salvació que a mirar cap a les posicions que donen accés a jugar competició europea.

L'altre gran cavall de batalla que no va saber gestionar va ser la negociació sobre el futur nou estadi de Mestalla. Les posicions enfrontades amb les autoritats valencianes van contribuir a devaluar una imatge fins a les cotes més baixes de popularitat.

Després del seu adeu, poc o no res se n'ha sabut. Al final de juny, Anil Murthy va concedir una entrevista a un mitjà de comunicació de Singapur en què denunciava públicament que havia patit assetjament i amenaces de mort per part de diversos aficionats del club i en què criticava molt durament al que fora entrenador del València, Marcelino Garcia Toral.

També et pot interessar