Apel·lació manté la targeta groga mostrada a Diakhaby en el partit contra el Cadis

Diakhavy va ser amonestat per les seues reaccions quan va acusar Cala d'insults racistes

Diakhaby en el últim partit contra la Reial Societat
Diakhaby en l'últim partit contra la Reial Societat / EFE
13 d'abril 2021 - 16:35

El comité d'apel·lació de la Federació Espanyola de futbol ha rebutjat el recurs que va presentar el València per la targeta groga que va veure el central Mouctar Diakhaby en el partit contra el Cadis després de l'acció per la qual el jugador va denunciar que el futbolista local Juan Cala li havia dit "negre de merda".

El comité ha desestimat la petició del club de Mestalla d'esperar a la resolució del procés extraordinari obert pel cas perquè una decisió d'aqueix tipus no està inclosa en el reglament llevat que hi haja una denúncia judicial, alguna cosa que en aquest cas no s'ha produït.

A més, rebutja igualment retirar la targeta que Diakhaby va veure “per discutir amb un contrari” quan el joc es va interrompre i el central va assegurar al col·legiat haver sigut víctima de l'esmentat insult racista.

El comité rebutja assumir l'argument del València segons el qual, deia, va haver-hi un error d'apreciació manifest per part del col·legiat per no haver recollit la provocació prèvia que segons el club de Mestalla va suposar el suposat insult racista en entendre que no hi ha proves que l'avalen.

Afirma l'escrit que en el vídeo aportat pel club no se sent que Cala li diguera "negre de merda" i que tampoc pot afirmar-se que quan Cala va estendre el braç en aqueixa discussió ho fera per a demanar perdó a Diakhaby.

“La veritat és que, les imatges no permeten apreciar amb claredat els gestos de cap dels dos jugadors com per a poder interpretar que era un gest de disculpa. En qualsevol cas, aqueix hipotètic gest de disculpa tampoc sembla que fora suficient per a considerar acreditat que el jugador rival va dirigir al sancionat un insult racista”, assenyala.

L'escrit diu que davant la falta de proves audiovisuals i de testimonis, l'única seria “la pròpia acusació d'aqueix jugador, negada pel rival”.

“No es considera que les proves aportades hagen desvirtuat la presumpció de veracitat dels fets constatats en l'acta, ni hagen acreditat fets addicionals en el sentit pretés, per la qual cosa s'ha de desestimar igualment aquesta segona pretensió”, conclou el comité per a desestimar la petició valencianista.

També et pot interessar

stats