Acord històric per a les jugadores de la selecció espanyola

Putellas, Carmona i Paredes han signat el conveni amb millores laborals per a les integrants

Les jugadores de la selecció signen un acord històric

El president de la junta gestora de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Pedro Rocha, les internacionals Irene Paredes, Alexia Putellas i Olga Carmona, al costat del president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, han signat aquest dilluns el conveni que recull els acords aconseguits el mes passat a Oliva sobre les condicions del futbol femení.

Un acord que suposarà millores laborals per a les jugadores, així com la protecció a la maternitat i la lactància i plans de conciliació.

En eixe sentit, Francos ha mostrat agraïment "especialment a les jugadores, per l'actitud, el compromís amb l'escut, la selecció i haver sigut valentes a l'hora de dir prou".

Per la seua banda, Pedro Rocha ha assegurat que "en la Federació sentim un orgull grandíssim per les jugadores", abans de mencionar expressament Jenni Hermoso, perquè "ho ha passat malament", i assenyalar que l'organisme "està a la seua disposició perquè s'ho mereix", abans de demanar un aplaudiment per a ella.

El president de la gestora ha apuntat que "no s'ha festejat eixe campionat del món com s'hauria d'haver fet " i que caldrà fer-ho, alhora que ha destacat l'actitud de l'equip per "estar en els moments difícils i haver tirat avant".

Un acte que arriba per la celebració de la Comissió Mixta, una altra de les condicions que van demanar. La comissió està integrada per Fernando Molinero i Nerea Huete, en representació del Consell Superior d'Esports; Elvira Andrés i Alfredo Olivares, per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol, i el sindicat FUTPRO, en el qual les jugadores de la selecció espanyola absoluta, a través de les capitanes, han sol·licitat formalment delegar-ne la representació.

També et pot interessar

stats