El València Basket s'aferra a l'Eurolliga (86-81)

Els de Jaume Ponsarnau necessiten una derrota del Zenit per a classificar-se entre els huit primers

Sam Van Rossom avança amb el baló davant la pressió d'Achille Polonara
Sam Van Rossom avança amb el baló pressionat per Achille Polonara / València Basket

El València haurà d'esperar per a saber si jugarà els quarts de final de l'Eurolliga. Hui ha guanyat a la Fonteta el Baskonia, equip que es queda sense opcions d'entrar en el top 8 i iguala amb 19 victòries el Zenit, equip amb qui té la diferència de punts a favor i al qual encara li queda un partit per jugar.

Tot i haver començat el duel amb nervis, 0-5 en els primers minuts de joc, l'equip de Jaume Ponsarnau ha dut la davantera en el primer quart del partit, que ha sigut favorable als taronja per 25-21 gràcies a un Derrick Williams aclaparador (18 punts de valoració en només deu minuts). Un avantatge que s'ha mantingut en el segon període fins als últims minuts abans del descans, quan un parcial 0-10 dels bascos ha capgirat el marcador per a anar-se'n als vestidors per davant en el marcador (39-44).

En la represa, el València Basket ha millorat l'encert ofensiu respecte del segon quart, però dos triples de Rokas Giedraitis han col·locat el Baskonia nou punts per davant, 47-56, el seu màxim avantatge en tot el partit. A partir d'aquest moment, els de la Fonteta han tancat la cistella i s'han acostat en el marcador, fins a situar-se per davant en l'última jugada del quart amb un triple de Klemen Prepelic. Amb 60-59 i tota la temporada en joc en només deu minuts, cap dels dos equips volia donar una pilota per perduda, però l'encert en l'últim tram dels taronja ha decantat el duel.

El top 8, en mans del Panathinaikós

Les opcions del València Basket d'accedir als play-offs pel títol de l'Eurolliga ja només passen per una victòria del Panathinaikós contra el Zenit de Sant Petersburg. Els russos han guanyat aquest divendres el Maccabi de Tel Aviv 86-69 i deixaran l'equip taronja fora del top 8 si també vencen eals grecs dilluns.