El València Basket reacciona a temps (72-59)

L'equip taronja s'ha refet a una mala primera part per a sumar la novena victòria seguida en la Lliga

Awa Fam, en una acció del partit
Awa Fam, en una acció del partit / València Basket

El València Basket ha hagut de suar de valent per a derrotar el Gernika, un dels dos únics equips que l'havia guanyat aquesta temporada en la Lliga Femenina Endesa. L'equip taronja s'ha refet a una mala primera part per a acabar guanyant per 72-50 i refermar-se en el lideratge.

Les de Rubén Burgos han començat bé i han gaudit de les primeres rendes del duel (5-0), fins a una màxima de set punts (14-9). Però a poc a poc les basques han anat reduint diferències gràcies a la millora en defensa (21-20). I fins i tot han aconseguit capgirar el marcador en el descans (27-32).

En la represa, els dos equips han tingut molt poc encert cara a cistella. Però les taronja han despertat en els tres últims minuts del tercer període per a aconseguir el màxim avantatge del partit fins al moment (50-40), liderades per una gran Leti Romero. Aquesta renda ha servit per a no patir en l'últim quart i certificar el catorzé triomf en la Lliga, en un partit en què també han destacat Queralt Casas, Awa Fam, Raquel Carrera i Elena Buenavida.

La novena victòria consecutiva en la competició domèstica ha de donar confiança a les valencianes, abans del transcendental duel d'Eurolliga contra el Sepsi, aquest dimecres. Aquest partit podria ser el del debut de l'última incorporació taronja, Alina Iagupova.