Joan Peñarroya porta Jasiel Rivero al València Basket

El nou jugador del València Basket va jugar 35 partits la temporada passada amb el San Pablo Burgos

Jasiel Rivero, durant una acció ofensiva amb San Pablo Burgos
Jasiel Rivero, durant una acció ofensiva amb el San Pablo Burgos / ACB

El València Basket ha fet oficial el fitxatge de Jasiel Rivero, ala pivot procedent del San Pablo Burgos. El jugador cubà, de 2,06 metres d'altura i que complirà 28 anys a l'octubre, va estar a les ordes de l'actual tècnic taronja Joan Peñarroya, durant dues temporades.

El club taronja ha pagat la clàusula de rescissió del jugador, que estava al voltant dels 150.000 euros i li ha fet un contracte per a les pròximes dues temporades. El cubà ha sigut peça clau en la consecució dels tres títols de l'equip burgalés, que ha conquistat per dues ocasions la Champions League i en una ocasió la Copa Intercontinental.

El nou jugador del València Basket, amb el qual es tanca la plantilla de la pròxima temporada, va començar a jugar al seu país, al Capitalinos de l'Havana, després s'incorporà al Tabaré uruguaià abans de fitxar per l'Estudiantes Corcordia argentí. El Burgos el va fitxar l'any 2018, encara que va quedar-se una temporada més a l'Argentina, amb el Boca Juniors. La temporada següent, després de ser inclòs en el cinc ideal de la lliga argentina, va viatjar a Espanya per a disputar els seus primers minuts en l'ACB.

Rivero és un quatre amb tendència de cinc. Al contrari de Mike Tobey i Bojan Dubljevic, que són cincs que s'allunyen de la cistella per a buscar el llançament llunyà, el cubà busca estar prop de l'anella per a aprofitar la seua potència física. La seua primera temporada va passar prou inadvertit, va jugar 16 partits i només en cinc va ser titular. Però la campanya passada va ser la seua explosió com a jugador: va jugar 35 partits amb una mitjana de 12,2 punts, 5,6 rebots i 1,1 assistències per partit.

També et pot interessar

stats