Alberto Abalde debuta amb la selecció absoluta amb una victòria

El jugador del València Basket va participar en el triomf contra Eslovènia (72-83).

Alberto Abalde s'interessa per l'estat de Prepelic durant el partit davant Eslovènia
Alberto Abalde s'interessa per l'estat de Prepelic durant el partit davant Eslovènia / FIBA

La selecció espanyola de bàsquet continua sumant victòries en la fase classificatòria per al Mundial de la Xina 2019 i, de fet, ja està classificada per a la següent ronda. Ahir, els homes de Scariolo van doblegar la campiona d'Europa per 72-83.

Alberto Abalde va realitzar una bona actuació en 20 minuts a la pista amb 4 punts, 5 rebots i 3 assistències per a 9 de valoració. Amb només 22 anys, el jugador gallec ha aprofitat l'oportunitat que li ha donat el seleccionador de debutar amb l'absoluta per a mostrar la seua progressió en aquestes cites a què no han acudit alguns dels jugadors més destacats que participen en l'NBA o l'Eurolliga.

En aquesta "finestra de seleccions" Espanya encara s'ha d'enfrontar diumenge a Màlaga contra Bielorússia. De moment, la selecció suma cinc triomfs en els cinc partits que ha jugat en la primera ronda de classificació, és líder del Grup A i, si guanya diumenge, acabarà invicta. Després, s'encetarà una segona fase de grups ja definitiva. En cada grup, hi haurà sis equips que jugaran per les tres places que donen el bitllet per al Mundial 2019.

Tamara Abalde, amb la selecció femenina

La jugadora del València Basket Femení i germana d'Alberto Abalde està concentrada amb la selecció per a preparar el Mundial d'este estiu que es disputarà a Tenerife. Les jugadores de Lucas Mondelo completaran ara una primera concentració que acabarà amb dos partits el 5 i el 6 de juliol contra el Japó.

A finals de juliol tornaran a concentrar-se per a ultimar la preparació i Tamara Abalde té l'oportunitat de convéncer el seleccionador per a estar en la gran cita.

També et pot interessar

stats