Agònica victòria del València Basket a Berlín (86-90)

Prepelic, amb 24 punts, ha liderat l’equip taronja cap a una victòria que el manté amb les possibilitats intactes d'entrar en el top 8 de l'Eurolliga

Derrick Williams celebra una cistella
Derrick Williams celebra una cistella / Clemens Bilan (Efe)
Mónica Arnau
02 d'abril 2021 - 21:07

La derrota del Baskonia contra l’Anadolu Efes assegurava al València Basket arribar amb possibilitats de classificar-se per al top 8 d’Eurolliga. a pesar d’haver perdut dimecres contra Olympiacos. Tot passava per guanyar l’Alba de Berlin al Mercedes Arena i esperar els resultats del Zenit i el Reial Madrid. I tot i que ha costat més del que estava previst, s'ha aconseguit una victòria clau (86-90).

No ha començat bé l’encontre per als de Ponsarnau. Els d’Aito s’han aprofitat de la falta d’energia dels principis del partit que caracteritza els taronja per a posar-se amb 13 punts d’avantatge ja en el primer quart (minut 8, 26-13). Tres triples de Prepelic semblava que animaven el València cap a la remuntada, però l’Alba no ha afluixat. També des dels 6,75 els d’Aito mantenien la diferència i fins i tot l’han ampliada als 16 punts. A la mitja part, el marcador ha sigut de 53-42.

El pas pels vestidors li ha assentat bé al València Basket. Els taronja han apujat el ritme defensiu i ofensiu i, amb l’ajuda de Tobey i Derrick Williams, el serbi ha liderat la remuntada (minut 27, 61-61). Amb Prepelic a la banqueta per tres faltes, l’Alba ha fet un 7 a 0 per a tornar a agafar distància (minut 29, 68-61).

En l’últim quart, i sense Prepelic, Kalinic, i Tobey en pista, l’Alba ha tornat a jugar a plaer (minut 31, 74-64). Però Ponsarnau els ha tornat a fer entrar i amb ells ha arribat la remuntada. A falta de poc més d’un minut, el València Basket ha aconseguit per fi posar-se per davant (83-85) i ja no ha deixat escapar l’encontre (86-90).

Amb la victòria, el València Basket encara no té assegurada la classificació. Els taronja hauran de guanyar el Baskonia i esperar els resultats del Zenit i el Reial Madrid de l’última jornada.