El xiquet que ho té clar: "Sense igualtat no hi ha justícia, sense justícia el món és un desastre"

El Dia Internacional de la Dona fa reflexionar de forma transversal la societat sobre el grau d'igualtat real entre dones i homes

"Sense igualtat no hi ha justícia, sense justícia el món és un desastre"

Després de les últimes edicions marcades per la pandèmia, enguany la reivindicació del Dia Internacional de les Dones ha pogut tornar a ser pràcticament com abans. A tot el món, les dones alcen la veu aquest dia amb especial contundència per tal de fer reflexionar a la societat sobre la desigualtat entre homes i dones. Un dels punts on més èmfasi es posa des del moviment feminista és la importància d'educar des de ben prompte en els valors d'igualtat entre dones i homes. Són conscients les xiquetes i els xiquets de les diferències establertes socialment entre homes i dones?

A Alcoi, aquest matí la plaça d'Espanya s'ha omplit de l'alumnat de diferents escoles per tal de ballar i parlar sobre què es reivindica el 8M. À Punt NTC ha parlat amb alguns d'ells per a saber a quines conclusions han arribat. Un d'ells ho tenia molt clar: "Tots mereixen igualtat: igualtat de sou, igualtat política, igualtat de tot". A més, el seu raonament concloïa: "sense igualtat no hi ha justícia, sense justícia el món és un desastre".

Igualtat a les aules, el que falta a fer

L'educació a les escoles integra cada vegada més activitats per a conscienciar sobre les diferències de gènere, la violència masclista o la prostitució. Però encara hi ha moltes pedres al camí. Agustí Zaragozà, professor a l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, ens explica la seua experiència: "A Espanya hi ha una igualtat formal, potent i necessària, però per una altra banda hi ha una desigualtat real, més subtil i imperceptible, que és el que fa que hi haja docents, especialment homes, que creuen que no cal treballar qüestions de coeducació a les aules".

També et pot interessar

stats