El valencià d’un periodista alemany en una connexió amb À Punt captiva les xarxes

L'amor ha sigut el causant que aquest periodista de la televisió regional de Saarland parle un valencià tan perfecte

Entrevistem el periodista alemany Patrick Weirmer / À Punt NTC

El valencià d’un periodista alemany durant una col·laboració amb À Punt per informar sobre la situació de Ford a Europa ha captivat les xarxes. Han sigut nombrosos els missatges en Twitter per reconéixer l’esforç del periodista de la televisió pública alemanya SR fent ús del valencià per informar sobre la situació de la planta de la multinacional Ford a Saarlouis (Alemanya). Els usuaris i usuàries han mostrat sorpresa i admiració pel bon coneixement i expressió que Patrick Wiermer ha mostrat en les connexions en directe que ha fet en la nostra llengua, tant per a Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt com per als informatius de la televisió pública valenciana.

En declaracions a À Punt NTC, Wiermer ha relatat entre bromes que va tindre els primers contactes amb el valencià en discoteques i bars, però que l'aprenentatge es va intensificar en conéixer la seua dona, una valenciana del Cap i Casal i investigadora en literatura. També ens ha contat que va estudiar català durant uns anys a la Universitat de Saarland i que cada any venen, almenys dues vegades, a la Comunitat Valenciana.

À Punt i la televisió alemanya SR han intercanviat continguts per a explicar la situació que es viu tant a Almussafes com a Saarlouis arran de la decisió que ha de prendre Ford sobre l'adjudicació de vehicles elèctrics. Fruit d'aquesta col·laboració ambdues televisions públiques han pogut detallar les característiques tant de la planta alemanya com de la valenciana i les repercussions econòmiques per a les respectives zones d'influència.

També et pot interessar