La NASA troba un arbre de Nadal, però els usuaris hi veuen... un Grinx

L’observatori astronòmic mostra un conjunt d’estreles joves que, segons diu, semblen la icona nadalenca, però els usuaris parodien la semblança i la comparen amb el personatge del Dr. Seuss

Grup d'estreles captat per la Nasa que l'observadors astronòmics associen amb un arbre de Nadal
Grup d'estreles captat per la NASA que els observadors astronòmics associen amb un arbre de Nadal / NASA

Casualitat o capritx del calendari, la NASA ha captat un conjunt d’estreles joves, a uns 2.500 anys llum de la Terra, que, segons aquest observatori astronòmic, configuren un arbre de Nadal en la Via Làctia. La raó per a veure aquesta icona? Els colors, les llums i les figures que formen, a ulls de la NASA. Una visió de la qual discrepaven molts usuaris en les xarxes socials, que més bé hi veien el Grinx, el personatge de ficció de l’escriptor infantil Dr. Seuss que es va popularitzar amb el conte Quan el Grinx va robar el Nadal! Siga per estima o per odi a les festes de Nadal, la imatge de les estreles s’ha fet viral poc després de compartir-la la NASA.

El cúmul de l'Arbre de Nadal, com va ser batejat popularment el conjunt d'estreles que formen el NGC 2264, està compost per prop de quaranta estreles joves i gasos. Els colors que emeten formen un “arbre còsmic” de llums i colors molt brillants.

L'administració aeronàutica estatunidenca ha distribuït la imatge, captada per l'observatori de raigs X Chandra de la NASA, i en poques hores, s'ha viralitzat. S'ha compartit més de dos milions de vegades i ha aconseguit 7,5 m'agrades en la xarxa social X, abans Twitter.

Es tracta d’un grup d’estreles joves, amb edats compreses entre un i cinc milions d'anys i es localitzen en la constel·lació de l'Unicorn, en la Via Làctia, a uns 2.500 anys llum de la Terra, com expliquen des de la NASA. Totes aquestes estreles presenten grandàries molt variades i mentre que algunes quasi no arriben a una desena part del Sol, d'altres són set vegades més grans.

La NASA ha potenciat que s'interprete el cúmul com un arbre rotant la imatge, de manera que en la part de dalt queda la forma cònica i s'assembla més a la forma de la tradicional decoració de Nadal.

També et pot interessar

stats