La NASA inicia la missió per la qual quatre persones passaran un any en una simulació de Mart

L'hàbitat on viuran fa 158 metres quadrats i ha sigut imprés en 3D

Imatge d'un paisatge similar al de Mart
Imatge d'un paisatge similar al de Mart / Soonios Pro

La NASA engega una missió en la qual quatre persones passaran 378 dies tancats en un hàbitat terrestre que simula les condicions de Mart. Els voluntaris –dues científiques, un enginyer i un metge— han despertat aquest dilluns en el recinte imprés en 3D de 158 metres quadrats al Centre Espacial Johnson.

La missió és la primera de tres simulacions planificades de la superfície de Mart, anomenades Chapea (Crew Health and Performance Exploration Analog, en anglés). Els investigadors simularan els desafiaments d’una expedició humana al planeta roig, incloses les limitacions de recursos, les falles en els equips, els retards en les comunicacions i altres factors ambientals estressants. Això sí, no han pogut reproduir la gravetat.

L'hàbitat té una zona per viure amb quatre xicotets dormitoris, una sala d’estar, una zona per a cultivar aliments i una infermeria. A més d’això, també hi ha una zona exterior que simula la superfície de Mart.

"La simulació ens permetrà arreplegar dades de rendiment físic i cognitiu per a donar-nos més informació sobre els impactes potencials de les missions de llarga duració a Mart en la salut i el rendiment de la tripulació", apunta en un comunicat distribuït per la NASA Grace Douglas, investigadora principal de CHAPEA. Aquesta informació ajudarà la NASA a prendre decisions per a dissenyar i planificar una futura missió humana a Mart.

També et pot interessar

stats