La NASA remarca que els ovnis existeixen, però que no està demostrat l'origen extraterrestre

Una comissió afirma que necessiten més i millors dades per entendre la naturalesa de l’estudi d’albiraments no identificats

OVNI
Ovni / NASA

Els ovnis existeixen, però no està demostrat que l'origen siga extraterrestre. Així ho diu la comissió d'experts convocada per la NASA, que afirma que necessita més i millors dades per a entendre la naturalesa de l'estudi dels albiraments no identificats.  El grup ha analitzat tota la informació no classificada disponible per a intentar comprendre les observacions d'objectes que, de moment, no tenen explicació. Diuen que els últims anys la majoria d'albiraments els últims anys els han fet pilots aeris, cosa que assegura la serietat. 

En el primer simposi públic dels experts integrants del grup de la NASA encarregat d'analitzar el que denominen Fenòmens Aeris no Identificats (UAP, per les sigles en anglés), van assenyalar que, hui dia, no hi ha prou informació de qualitat sobre els ovnis. "Aquesta falta de dades d'alta qualitat fa que siga impossible obtindre conclusions científiques sobre la naturalesa dels UAP", ha explicat Nicola Fox, directora del programa de ciència de la NASA.

El context en el qual s'albiren els UAP també contribueix al fet que la informació no puga ser usada, ha subratllat Fox, degut principalment al fet que hi ha ens que poden "imitar o eclipsar el fenomen per complet", com per exemple els equips aeris militars.

El clima o els fenòmens "ionosfèrics com les aurores boreals" també poden complicar les dades, ha agregat l'experta. Per tant, va delimitar David Spergel, el cap de l'equip que fa la investigació sobre els fenòmens no identificats, "l'origen dels UAP continua sense ser clar i ens temem que molts esdeveniments d'aquest tipus no estiguen sent reportats".

No obstant això, Spergel, que és astrofísic, va aclarir que, encara tenint accés a millors dades, "no hi ha garantia que cada albirament puga ser explicat". Segons un informe del Pentàgon publicat el gener, el nombre d’albiraments ha augmentat des del 2021.

També et pot interessar

stats