És un ovni? El misteri darrere de l'espiral voladora en el cel de Hawaii

L'observatori del Mauna Kea capta un fenomen insòlit astronòmic provocat per un coet de SpaceX, l'empresa d'Elon Musk

L'espiral creua el del de Hawaii
L'espiral creua el del de Hawaii / Telescopi Subaru

El passat 18 de gener una espectacular espiral blava i brillant va creuar el cel fosc de Hawaii. El cos desconegut el van captar les càmeres de l'Observatori de Mauna Kea, a l'arxipèlag estatunidenc. Allà estava l'astrònom Ichi Tanaka, investigador del telescopi japonés Subaru, col·locat just en el cim d'aquest volcà inactiu i operat per l'Observatori Astronòmic Nacional del Japó. Amb gran sorpresa es va trobar la imatge que havia capturat l'instrument i, una vegada superada la sorpresa inicial, va compartir el vídeo a través de les xarxes socials.

En la gravació es veu un xicotet punt amb llum, perceptible a l'ull humà que lentament es torna més lluminós i comença a dissipar-se en una espiral abans de fer-se xicotet i desaparéixer. El fenomen, tot i que insòlit, té menys components de misteri i esdeveniments extraterrestres del que sembla.

L'equip científic de l'observatori japonés ja ha trobat una explicació per a l'inquietant remolí, que més de procedir del més enllà té darrere una persona de carn i os: Elon Musk. Tot apunta que s'ha originat arran del llançament del nou satèl·lit de l'empresa SpaceX, propietat del magnat nord-americà. Aquell mateix dia, de fet, havien enviat un coet Falcon 9 des del cap Canaveral de Florida amb l'objectiu de desplegar un satèl·lit amb GPS en una òrbita terrestre. Els càlculs i els registres de la missió de Space X n'han confirmat la hipòtesi.

Pareguda a una galàxia menuda, aquesta peculiar imatge blava es va formar quan la part superior del Falcon 9 expulsava el combustible sobrant mentre queia a l'oceà. Partícules del que es coneix com "fem espacial" i que "probablement giraven sobre l'eix més llarg per a estabilitzar l'orientació de vol, per això la forma d'espiral" explica SpaceWeather.

Segons The Washington Post, aquesta no és la primera vegada que el Falcon 9 produeix una espiral brillant en el cel. En juny passat se'n va capturar una altra sobre Queenstown, a Nova Zelanda, i a l'abril se'n va poder veure una altra també sobrevolant Hawaii. Ambdues aparicions de la llum giratòria van tindre lloc després dels llançaments del coet.

També et pot interessar

stats